Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: nasultv.ro

Declaraţie a celor de la Hexi Pharma: Nu am avut niciodată bacterii în dezinfectanţi

Foto: nasultv.roHexi Pharma a anunţat miercuri într-un comunicat de presă că dezinfectanţii plecaţi din fabrica Hexi Pharma nu au avut niciodată bacterii, aşa cum s-a întâmplat în cazul dezinfectanţilor de la Romchim.

Fiecare lot de produse în parte a fost testat şi la niciun utilizator, fie spital, clinica sau persoană particulară nu au ajuns produse cu bacterii.

Ei au transmis acest mesaj făcând referire la săpunul lichid Maxil produs de firma Romchim folosit de spitalul Elias în 2014 şi care avea două milioane de bacterii pe mililitru, după cum a reieşit din analizele de laborator realizate de medicii spitalului. Practic, prin spălare cu soluţia antiseptică, medicul chirurg îşi încarcă pielea şi îşi infecta tegumentele deoarece într-o picătură de săpun lichid erau circa 400.000 de bacterii.

Produsele au fost imediat retrase din spitale. La următoarea licitaţie, conducerea Elias a interzis participarea firmei care le producea şi a acordat contractul pentru dezinfectanţi tocmai firmei Hexi Pharma.