Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

DE NEIMAGINAT! Călugăr de la Mănăstirea Frăsinei, acuzat de viol și corupere sexuală de minori!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus, la data de 14 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol în formă continuată, agresiune sexuală în formă continuată, agresiune sexuală şi corupere sexuală (3 acte materia1e), iar la data de 17 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale față de un alt inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol în formă continuată şi corupere sexuală în formă continuată.

La datele de 14.02.2023 şi 17.02.2023, cei doi inculpaţi (unul fiind călugăr la Mănăstirea Frăsinei) au fost prezentaţi, separat, judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpaţilor câte un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă, de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în vara anului 2021, în timp ce inculpaţii se aflau la Mânăstirea Frăsinei, de pe raza com. Muereasca, au dezvoltat relaţii de amiciţie cu 2 persoane vătămate, în vârstă de 10 şi 13 ani, cărora le remiteau diverse cadouri şi sume de bani, ca urmare a ajutorului acordat de aceştia la vânzarea unor obiecte bisericeşti, astfel că, în perioada iulie – septembrie 2021, inculpaţii au întreţinut în prezenţa minorului în vârstă de 10 ani, în mod repetat şi în diverse încăperi din incinta Mănăstirii Frăsinei, acte sexuale, iar în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 10 ani, de a-şi exprima voinţa datorită, vârstei fragede, l-au atras pe acesta, în diverse camere ale mănăstirii şi l-au determinat să întreţină, în mod repetat, acte sexuale orale cu inculpaţii.

Totodată, în cursul lunii septembrie 2021, pe parcursul a 4 zile consecutive, inculpaţii, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă, de 10 ani de a-şi exprima voinţa, l-au determinat pe acesta să asiste la întreţinerea de acte sexuale orale între cei doi inculpați precum și să efectueze acte de natură sexuală ce au dus la satisfacția sexuală a acestora.
În aceeaşi perioadă, unul dintre inculpaţi, profitând de imposibilitatea minorului în vârstă de 13 ani de a-şi exprima voinţa şi oferindu-i diverse sume de bani, l-a determinat pe acesta să suporte şi să efectueze acte sexuale pentru satisfacţia sexuală a inculpatului.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Rm. Vâlcea. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspecte1e.
Facem precizarea că punerea in mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.