Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Dan Adamescu, arestat pentru 30 de zile

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Dan Adamescu, care este acuzat că le-ar fi dat mită 20.000 de euro unor judecători de la Tribunalul Bucureşti.

Procurorii DNA susţin, în ordonanţa de reţinere, că în cursul lunii decembrie 2013, Adamescu a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro, respectiv 5.000 euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa Elena de la Tribunalul București – Secția VII Civilă. Pentru banii primiţi. Judecătorii trebuiau să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu. Pentru a scoate banii legal din societate, Adamescu i-a cerut avocatului său să emită o factură pentru servicii juridice. Apoi, avocatul a transferat suma din contul cabinetului său de avocatură în contul personal, și în aceeași zi banii au fost ajuns în contul soției intermediarului (persoană fizică) cu titlu de acordare împrumut, iar intermediarul a ridicat ulterior, din contul soției, suma de bani.

„Intermediarul, practician în insolvență, a remis suma de 15.000 euro judecătorului Stanciu Ion, imediat după deschiderea procedurii insolvenței SC Baumeister S.A., coordonată de inculpatul Adamescu Grigore Dan, respectiv în luna decembrie 2013. În același context, intermediarul a remis suma de 5.000 euro judecătoarei Rovenţa Elena, în vederea pronunțării unei soluții favorabile, respectiv în sensul respingerii contestațiilor celorlalți creditori, soluția având ca efect imediat și desemnarea unui alt lichidator judiciar „agreat”, se mai arată în comunicatul DNA.