Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CRIMINALUL din Stoeneşti care şi-a ars de vie iubita a fost ARESTAT

ŞOCANT. După trei luni şi jumătate de când i-a dat foc concubinei sale în spatele locuinţei, Viorel Buţacu – din Stoeneşti, a fost, în sfârşit, arestat. Întreaga poveste a fost relatată în exclusivitate de Vocea Vâlcii, în luna mai a acestui an, pe când criminalul încă se afla în stare de libertate.

Aşadar, întreaga poveste a început în luna martie a acestui an, mai exact în data de 9 martie, atunci când Mirela Olimpia Dicu – 57 de ani, a suferit arsuri grave pe aproape jumătate din corp. Ea nu a fost dusă la spital imediat, ci abia după şase zile, iar între timp, concubinul ei, Viorel Buţacu, a vrut să o trateze băbeşte, dându-i pe arsuri cu albuş de ou. Femeia a fost găsită într-un final de o rudă de-a sa şi dusă de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Vâlcea, de unde a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti. Acolo, după câteva operaţii, Mirela Olimpia Dicu a murit în chinuri groaznice, suferind de arsuri de gradul III prin flacără pe aproximativ 40% din corp.

Mărturiile victimei înainte să moară

Înainte de a muri, de pe patul de spital, Mirela Olimpia Dicu a dat o declaraţie năucitoare, mărturisind că în seara de 9 martie 2014, cel cu care trăia de 10 ani, Viorel Buţacu, într-un acces de furie, a târât-o în spatele casei, a aruncat peste ea cu benzină din sticla pe care o folosea la alimentarea drujbei şi i-a dat foc. Femeia a susţinut că şi-a pierdut cunoştinţa, iar când s-a trezit, era tratată de concubin cu albuş de ou, acesta refuzând să o ducă la spital. Victima a stat 6 zile în dureri groaznice, zăcând într-un pat din locuinţa prietenului ei. Abia în data 15 martie, Mirela a fost găsită de o rudă de-a sa, care a sunat imediat la ambulanţă. „În această stare, în care nu eram conştientă tot timpul datorită rănilor deosebit de grave, am fost găsită, în data de 15.03.2014 de către o rudă a mea, P.V., care a chemat salvarea şi am fost dusă mai întâi la UPU Vâlcea, iar de aici am fost trimisă tot în regim de urgenţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, unde s-a constatat că am arsuri pe mai mult de 50% din corp, iar prognosticul este îngrijorător, medicii fiind rezervaţi în privinţa şanselor mele de supravieţuire” – a mărturisit Mirela Olimpia Dicu, în faţa avocatei sale, chiar pe patul de spital.

Arestat după trei luni şi jumătate

Acum, după trei luni şi jumătate de când a comis fapta, Viorel Buţacu a fost arestat, în sfârşit. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au primit, zilele trecute, toate expertizele medico-legale de la Mina Minovici, iar cu probele pe care le aveau deja, coroborate cu declaraţia victimei şi cu actele medicale de la Spitalul de Arşi din Bucureşti, au reuşit să probeze vinovăţia bărbatului. „Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 24 iunie 2014, luarea măsurii preventive a reţinerii pe o durată de 24 de ore a suspectului Buţacu Gheorghe Viorel fiind cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat. La data de 25 iunie 2014, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile” – susţin procurorii vâlceni.