Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Criminalul care a şocat Vâlcea, punându-şi victima să își sape singură groapa, condamnat la 21 de ani şi 3 luni de închisoare

Tânărul care și-a pus iubita să își sape singură groapa și apoi a ucis-o și-a aflat pedeapsa. El a fost condamnat la 21 de ani şi 3 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav.

Liviu Cristian Iacob a fost condamnat la 21 de ani și 3 luni de închisoare pentru uciderea Claudiei Roxana Mărdășanu, o tânără de 19 ani din Râmnicu Vâlcea, în martie 2018. Oribila crimă a fost comisă pe 22 martie 2018, după ce Liviu Cristian Iacob, poreclit „Al Pacino”, a obligat-o pe tânără să meargă cu el la marginea pădurii Fețeni, de la marginea municipiului Râmnicu Vâlcea.

Claudia Roxana, de 19 ani, depusese plângere la poliție, cu câteva ore înainte să moară. Mai mult decât atât, fata a consimțit să-l însoțească pe criminal la Fețeni, în apropierea adăpostului de câini. Tânărul criminal, împreună cu o altă persoană, gestiona niște câini fără stăpân. El i-a spus tinerei că i-au murit niște câini. Împreună, au luat niște saci menajeri și au mers acolo și au făcut o groapă, unde ar fi trebuit să îngroape câinii morți. La un moment dat, Liviu a întrebat-o pe fată dacă este adevărat că l-a înșelat. Apoi, ar fi înjunghiat-o și îngropat-o în locul câinilor.

”Probatoriul administrat a relevat faptul că, în data de 20 martie 2018, pe fondul consumului de alcool, inculpatul a agresat-o pe victima M.C.R. lovind-o cu un cuţit tip briceag la nivelul mâinilor şi coapselor. Urmare a acestui conflict, victima i-a făcut cunoscută inculpatului intenţia de a înceta relaţia cu acesta, astfel că, în data de 21 martie 2018, inculpatul a achiziţionat un cuţit de la un magazin situat în apropierea domiciliului său, luând hotărârea de a suprima viaţa victimei”, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea.

Anchetatorii au stabilit, de asemenea, că în noaptea de 21 martie, în jurul orei 22.00, tânărul, care avea cutiţul la el, a văzut-o pe terasa unui fast-food din Râmnicu Vâlcea pe femeia cu care avusese o relaţie şi a discutat cu el, propunându-i să meargă împreună până pe platoul de la periferia oraşului, în zona Feţeni-Goranu.

”Cei doi s-au deplasat până în punctul respectiv, de unde inculpatul a condus-o pe victimă până la liziera pădurii din apropiere şi în continuare, prin pădure, pe o distanţă de aproximativ 100 m, până în apropierea unui pârâu, unde a agresat-o pe victimă, lovind-o iniţial cu pumnii, după care a lovit-o pe aceasta cu cuţitul pe care-l purta asupra sa, provocându-i decesul. După uciderea victimei, inculpatul a îngropat cadavrul în imediata apropiere a locului exercitării actelor de agresiune, iar pentru ca locul respectiv să nu devină vizibil datorită lipsei vegetaţiei, a acoperit locul cu lemne uscate”, au spus procurorii.

Potrivit procurorilor, crima a fost comisă cu cruzime. Astfel că magistrații au concluzionat că Liviu Iacob și-a premeditat fapta și l-au condamnat la 21 de ani de închisoare şi 3 luni închisoare.