Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Criminală cautată în Grecia, prinsă de poliţiştii vâlceni

O femeie de 37 de ani, pe numele căreia autorităţile greceşti au emis un mandat european de arestare pentru infracţiunea de omor, a fost depistată de poliţiştii din Vâlcea împreună cu cei din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale – IPJ Braşov, cu sprijinul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

La sfârşitul lunii august, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au primit spre soluţionare un mandat european de arestare, emis pe numele lui S. Luminiţa, de 37 de ani, din comuna Valea Mare. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii vâlceni au stabilit faptul că aceasta locuieşte fără forme legale în oraşul Ghimbav, judeţul Braşov.

Astfel că, la data de 12 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale IPJ Vâlcea şi IPJ Braşov, au reuşit identificarea femeii, care era urmărită internaţional.

Pe numele acesteia, autorităţile elene au emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea infracţiunii de omor, săvârşită în cursul septembrie 2014. Aceasta împreună cu alte două persoane au pătruns într-o locuinţă, unde l-ar fi ucis pe proprietar şi au sustras bunuri de valoare (bijuterii, telefoane mobile şi o sumă de bani).

Pentru depistarea celei în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Aceasta a fost reţinută pentru 24 de ore, fiind prezentat procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Braşov, care a emis pe numele său un mandat de reţinere pentru 24 de ore, urmând a fi continuată procedura pentru predarea către autorităţile elene.