Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CORUPŢIE la şcoala de şoferi. Instructor, consilier local PSD, acuzat de trafic de influenţă

GRAV. Un instructor auto a fost prins în flagrant în timp ce primea 250 de euro de la un elev de-al său căruia îi promisese că-i aranjează examenul auto, proba de conducere în oraş. Instructorul auto Cristian Vasile Dinu, de 46 de ani, este consilier local PSD în comuna Fârtăţeşti, fiind la al doilea mandat. Pe listele social-democraţilor de la alegerile de anul trecut el a figurat ca fiind pădurar de vânătoare de meserie.
20. CORUPIE la coala de oferi. Instructorul consilier local PSD acuzat de trafic de influenε  2

Un instructor auto din localitatea Fârtăţeşti a fost prins în flagrant de agenţii Serviciului Judeţean Anticorupţie Vâlcea în timp ce primea mită de la un „elev” de-al său, căruia îi promisese că-l ajută să promoveze examenul auto, proba de conducere în oraş. Cristian Vasile Dinu s-a lăudat că îi cunoaşte pe poliţiştii de la „examinări auto” şi i-a cerut tânărului pe care încerca să-l înveţe şoferie să-i dea 250 de euro pentru a-i „rezolva problema”. Nu i-a mers manevra pentru că elevul a decis să îl denunţe, alertându-i pe poliţiştii anticorupţie că instructorul auto încearcă să-l escrocheze. Oamenii legii au organizat un flagrant, iar joi, 7 noiembrie a.c., ei au reuşit să-l prindă pe Cristian Vasile Dinu în timp ce primea mită. Instructorul auto a fost reţinut pentru 24 de ore şi ulterior a fost dus în faţa instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Oamenii legii îl acuză pe Dinu de comiterea infracţiunii de trafic de influenţă. Cu toate acestea, instanţa de judecată a Tribunalului Vâlcea a decis să nu îl trimită după gratii pe instructorul auto, ci să dispună măsura obligatorie de a nu părăsi localitatea. „În baza art. 145 alin. 12 Cod procedură penală, pe durata măsurii obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, impune ca inculpatul să respecte şi obligaţia prevăzută la litera «c» a acestui text de lege, respectiv să nu se apropie de persoana vătămată din prezenta cauză, membrii familiei acesteia, martori şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. Desemnează ca organ de supraveghere Poliţia Comunei Fârtăţeşti, jud. Vâlcea. Atrage atenţia inculpatului asupra art. 145 alin. 3 Cod procedură penală, respectiv că în caz de încălcare cu rea – credinţă a măsurii sau obligaţiilor se va lua măsura arestării preventive. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Cu drept de recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi 07 noiembrie 2013, la sediul Tribunalului Vâlcea” – se arată în hotărârea judecătorească a magistraţilor Tribunalului Vâlcea. Procurorii au declarat însă recurs şi cer în continuare arestarea instructorului auto.