Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Corrado Cattani de România a fost arestat abuziv (II)

• colegii lui Traian Berbeceanu încep să fiarbă

Episodul pilot din numărul trecut al serialului „Corado Cattani de România” a vestit începerea unui material de presă destinat opiniei publice privind lupta unor poliţişti cinstiţi şi corecţi din ţara noastră împotriva corupţiei şi abuzurilor existente în poliţie, procuratură şi justiţie, avându-l în rolul principal pe chiar Comisarul Berbeceanu, zis „Incoruptibilul”, Şeful Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba Iulia. După cum aţi fost informaţi, comisarul Berbeceanu a fost arestat preventiv după ce, în urmă cu doar câteva luni, făcuse referate și sesizări împotriva mai multor ofițeri, funcționari și omologi de-ai lui care-şi desfășurau activitatea în servicii colaterale BCCO. Paradoxul constă tocmai în faptul că cei reclamați de Corrado Cattani de România joacă astăzi în rolul secundar al anchetatorilor. Vânatul a devenit vânător și vânătorul victimă. După ce a arestat sute de interlopi din cele 3 județe, comisarul Berbeceanu a căzut în plasa sistemului? Nu! Raportul său, acum, e public și face furori. De fapt, sistemul corupt a căzut în plasa comisarului incoruptibil. Așa credeți că pățesc în România cei ce luptă cu adevărat cu corupția? Se pare că da, dar numai la prima vedere! Lupta continuă, pentru că mai există astfel de incoruptibili şi sistemul va fi curăţat de canaliile cu gulere albe şi ştaif. În acest număr, publicăm o scrisoare deschisă prin care inspectorul principal în cadrul IPJ Hunedoara, de la Poliţia Municipală Hunedoara, biroul Investigații Criminale, îşi exprimă solidaritatea cu poliţistul Traian Berbeceanu care, acum, este arestat. Scrisoarea a apărut în ziarul Cotidianul.

Alt inspector sare în apărarea poliţistului arestat de bandiţi

„Comisare, tu eşti scânteia deşteptării noastre, prin tine vom da foc palatelor mafioţilor, prin tine vom arde patima corupţilor si prin tine vom face dreptate…”

Numele meu este Ionescu Claudiu, sunt inspector principal în cadrul IPJ Hunedoara, lucrez la Poliţia Municipală Hunedoara, biroul Investigații Criminale, am o vechime de 17 ani în Poliţia Română şi doar… câteva sute de arestări.

Dragul meu comisar, am pierdut o bătălie, dar războiul abia începe. Oamenii tăi, uimiţi de ceea ce se poate întâmpla cu tine, în ţara asta care nu-ţi dă nicio şansă să fii cinstit, nu au reacţionat cum trebuie, sunt ca puii de găină în faţa vulturului, le lipseşte cloşca să-i apere. Cum spuneam, pentru comportamentul celor care te-au executat, trebuiau măsuri extreme. Nu-i nimic, ne vom replia, vom construi o altă bătălie, de data asta noi vom alege locul, armele şi momentul. Fruntea sus, comisare, adevărul va ieşi la lumină, nu eşti singur, prin ceea ce eşti şi ce ai devenit, noi, muritorii de rând, prin bezna asta care a cuprins ţara, am întrezărit o luminiţă, mică e adevărat, dar care pâlpâie şi e acolo. E luminiţa deşteptării unei naţii, puţin amorfă, lâncezită, batjocorită, prea mulsă şi prea vitregită de soartă.

Comisare, tu eşti scânteia deşteptării noastre, prin tine vom da foc palatelor mafioţilor, prin tine vom arde patima corupţilor şi prin tine vom face dreptate. Ne vom face scut în faţa oricărei furtuni cu care se va încerca să ni se stingă flacăra, pentru că suntem mulţi, comisare, ne-ai făcut să ne unim, oameni care nu se cunosc între ei, ţi-au luat apărarea şi au crezut şi cred în nevinovăţia ta. Dragul meu comisar, ei nu au crezut niciodată că vei strânge atâtea simpatii din partea oamenilor, au vrut să te execute rapid, pe şest, dar s-au înşelat, noi suntem din ce mai mulţi, în fiecare zi nedreptatea iese la lumină, iar în final adevărul va triumfa. Dragul meu comisar, nu prea mă mai impresionează şi nu mai aştept ceva în viaţa asta, am un copilaş de 22 de zile, la care mă uit ca la Dumnezeu şi pe care mi l-am dorit enorm. Sper ca acest copil să trăiască într-o ţară normală, în care justiţia să se face în spiritul şi litera legii, într-o ţară în care mafioţii să nu fie la putere. Când va fi mare, dacă voi apuca, am să-i povestesc de tine, am să-i spun cine ai fost, ce am învăţat de la tine şi că, din momentul în care te-au executat public, eu nu am mai lucrat pentru sistem, lucrez doar pentru dreptate… Îţi mulţumesc comisare că mi-ai dat ocazia să te cunosc şi să învăţ ceva de la tine, vei fi eliberat foarte curând, sper să intri în politică şi să faci în sfârşit dreptate pentru ţărişoara asta a noastră. Ruşine pentru cei care au învăţat atât de multe de la Traian Berbeceanu, pe care i-a propulsat în funcţii şi care nu au reacţionat în niciun fel, ruşine pentru cei care l-aţi cunoscut pe comisar, aţi fost prieteni cu el şi care, după nişte ordine interne, v-aţi ascuns ca şobolanii. Nu aveţi nicio scuză, scaunele pe care staţi sunt şubrede, nu v-aţi gândit deloc că puteaţi fi şi voi în locul lui…”, se arată în scrisoarea inspectorului Ionescu Claudiu.

(va urma)