Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

COCAINĂ şi ECSTASY ajunse în România printr-o firmă de CURIERAT!

Procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au descoperit că, pe parcursul anului 2015, zeci de pachete cu droguri de mare risc au ajuns în România, din Olanda, prin intermediul unei firme de curierat.

Oamenii legii au aflat că implicaţi în traficul de droguri sunt membrii unei grupări infracţionale organizate, din care făceau parte Turki Skander (liderul grupării şi cel care l-a constituit), Jallouli Abderrahman, cetăţean tunisian, şi Bercea Anca-Georgeta, cetăţean român.

Drogurile, cocaină, cannabis şi ecstasy, erau vândute în România, în special pe raza municipiului Iaşi. Anchetatorii susţine că Bercea Anca-Georgeta care avea rolul de a expedia coletele din Olanda, colete care conțineau droguri de droguri de mare risc și droguri de risc, către Jallouli Abderrahmanca care avea rolul de a comercializa drogurile primite de la inculpatul Turki Skander, către consumatori de pe raza municipiului Iași.

Astfel, în data de 17 decembrie 2015, procurorii şi poliţiştii au descins la locuinţele suspecţilor, luând decizia de a-i aresta pe Jallouli Abderrahman şi pe Bercea Anca-Georgeta şi de a emite un mandat de arestare în lipsă pe numele lui Turki Skander.

„Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost găsită şi ridicată cantitatea de 700 g. de canabis, 1.638 de comprimate ecstasy, 20 g. de cocaină, 10 timbre de LSD, 1.340 de euro, 5.822 de lei, 4 laptopuri, 1 sistem informatic, 2 HDD, 7 telefoane mobile, 7 cartele SIM, 4 carduri de memorie, 8 cântare electronice, o instalaţie pentru cultivare şi întreţinere indoor de plante de cannabis, dispozitive de iluminat, ventilat, preparat şi ambalat, 2 kit-uri pentru identificarea cocainei. La data de 17.12.2015 Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Totodată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă în lipsă a inculpatului Turki Skander” – se arată într-un comunicat al DIICOT.