Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Chirurgul Ploscaru are interzis să pună mâna pe bisturiu

Vestitul şi controversatul medic chirurg Constantin Ploscaru nu mai are dreptul de a profesa, fiindu-i interzis să pună bisturiul în mână. Asta după ce doctorul s-a transformat în inculpat într-un dosar de tentativă de omor, el atentând la viaţa unui coleg medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Constantin Ploscaru a fost plasat în arest la domiciliu în luna ianuarie 2016, fiindu-i prelungită măsura până la data de 30 martie 2016, atunci când magistraţii din Vâlcea au decis să-l elibereze pe chirurg şi să-l pună sub control judiciar şi liber să profeseze.

Numai că, în data de 7 aprilie 2016, judecătorii de la Curtea de Apel Piteşti au admis contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi au desfiinţat în partea încheierea colegilor lor de la Vâlcea, interzicându-i lui Ploscaru ca, pe perioada cât se află sub control judiciar, să profeseze.

„Dispune ca pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul să respecte şi obligaţiile prevăzute la art.215 al.2 lit.e şi j Cod procedură penală, respectiv: să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta, respectiv acea de medic chirurg; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poate arme. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii atacate. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţa Camerei de Consiliu astăzi, 07 aprilie 2016, la Curtea de Apel Piteşti – secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie” – se arată în minuta Curţii de Apel Piteşti.

Trimis în judecată pentru tentativă de omor

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat repede cercetările în dosarul în care medical chirurg Constantin Ploscaru este acuzat de tentativă de omor, după ce, în data de 16 ianuarie 2016, l-a tăiat la gât cu bisturiul pe colegul său dr. Emil Bărbulescu, chiar în sala de operaţii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea.

Astfel, rechizitoriul în acest caz a fost întocmit, iar joi, 4 februarie 2016, chirurgul Ploscaru a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, pentru tentativă de omor, parte vătămată în procesul pe fond fiind medicul Emil Bărbulescu, iar parte civilă constituindu-se Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Dacă va fi găsit vinovat, medicul Constantin Ploscaru riscă ani grei de închisoare.

Ca urmare a faptului că a fost trimis în judecată, în data de 2 martie 2016 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea s-a întrunit Comisia de Disciplină, membrii acesteia luând decizia de a-i desface contractul de muncă medicului chirurg Constantin Ploscaru.