Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

CEZ bagă mâna adânc în buzunarului cetățeanului

LIPSĂ DE RESPECT. Tot mai mulți vâlceni sunt nemulțumiți de serviciile CEZ Elecrica privind modul de facturare a facturilor de energie electrică. Nu de puține ori, pe adresa ziarului nostru, am primit zeci de sesizări legate de faptul că CEZ își bate joc, la propriu, de abonații săi. Cu toate că nu au tehnologie modernă și trag mâța de coadă atunci când primesc solicitări în urma apelului la deranjamente, angajații CEZ Electrica se joacă cu nervii vâlcenilor, de și atunci când vine vorba de achitarea facturilor cer maximă promptitudine. Angajații societății nu au nici în clin nici în mânecă cu ideea de performanță și- și îngroașă conturile cu sume mari de bani, în detrimentul serviciilor mult sub așteptări de care se bucură oamenii de rând.

În ultima vreme, mai mulți vâlceni sunt dezamăgiți de serviciile CEZ, dar și de modul în care sunt tratați de reprezentanții acestei companii, care refuză să le dea explicații cu privire la modalitatea de facturare a consumului de electricitate. Încercând să- și facă dreptate, mai mulți abonați au depus sesizări la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea, în care au reclamat activitatea CEZ, dar și modul de calcul al facturilor înaintate de această societate.  ” A fost luată hotărârea ca la următoarea întâlnire să fie invitat un reprezentant al CEZ care să clarifice activitatea de facturare și împreună cu acesta, să fie identificate, în cadrul șiedinței Consiliului Consultativ pentru Protecția Consumatorilor Vâlcea, soluții care să vină în sprijinul cetățeanului” , ne-a informat biroul de presă al Instituției Prefectului Vâlcea.

Problema CEZ, în Parlament

În plus, nu de puține ori cetățenii au sesizat problemele legate de serviciile oferite de firma cehă, dar cu facturi la zi, în ceea ce privește calitatea energiei furnizate, precizând că tensiunii reduse, au avut, de zeci de ori, probleme cu aparatura electrocasnică, care, de cele mai multe ori, le-a fost avariată. De și, în mod normal, CEZ ar trebui să plătească despăgubiri celor care le este avariată aparatura electrocasnică, acest lucru nu se întâmplă niciodată, angajații firmei cehe dând din umeri.

Trebuie spus că printre parlamentarii care au depus interpelări în Parlament în legătură cu activitatea CEZ se numără și deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, care semnala că multe dintre avizele de plată corespunzătoare facturii aveau trecute sume de plată care însumate dădeau mult mai mult decât factura. ” Deturnarea banilor plătiți de populație pentru consumul de curent electric de către CEZ poate avea următoarele consecințe: debranșarea a mii de locuințe de la rețeaua de distribuție pe motiv nejustificat de neplată a facturilor, pierderea încrederii totale a consumatorilor în legi și în autoritățile statului și boicotarea posturilor naționale de radio și televiziune” , susține el.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU