Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cernev amenință angajații cu demiterea dacă participă la protestul de la București

liderul Sindicatului Victoria din Oltchim a mers la toți șiefii de secții din combinat, amenințându-i cu demiterea dacă ei și subordonații lor vor merge la protestul de la București Cernev se dă mare viitor director și se laudă că are sprijinul administratorilor judiciari Piperea și Bălan Mihai Diculoiu, liderul Sindicatului Liber Oltchim, susține însă că protestul din fața Guvernului României va avea loc marți, 9 aprilie a.c., iar de la Vâlcea vor fi prezenți peste 500 de angajați, cărora li se alătură încă 500 de salariați de la Arpechim.    

Pe zi ce trece, sindicalistul Cernev de la Oltchim își dă arama pe față. Gurile rele vorbesc de mult timp că ” Victoria” lui Cernev este ” vândută” PCC-ului și de aceea vulpoiul lider de sindicat face jocurile polonezilor în defavoarea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. În ultimul timp însă, Corneliu Cernev nici măcar nu se mai ascunde după deget, el arătând clar că scopul său este de a distruge societatea vâlceană și a le face pe plac celor de la PCC. Prima dată când s-a demascat public a fost chiar la celebra și controversata întâlnire cu o parte din parlamentarii vâlceni, de la Prefectura Vâlcea, când liderul Sindicatului ” Victoria” nu s-a sinchisit să apere interesele colegilor săi, care erau amenințați cu disponibilizările, ci mai degrabă a spus că aceste concedieri sunt necesare. Toată lumea șitie însă că, alături de directorul Tălpășanu, Cernev a întocmit listele de concedieri, propunând să fie disponibilizați oameni care se împotrivesc politicii lor distructive.

Acum însă, sindicalistul a schimbat tactica și nu- și mai face jocurile pe la spate. Zilele trecute, el a trecut la acțiune, deplasându-se prin toate secțiile combinatului și împărțind amenințări în dreapta și-n stânga, avertizându-i pe angajați că el va fi ” viitorul director de la Oltchim” .

” Ne-a transmis că vom fi filmați, iar cei prezenți la protest vor fi dați afară” „un angajat de la Oltchim

După cum bine se șitie, angajații combinatului Oltchim Rm. Vâlcea au organizat pentru marți, 9 aprilie a.c., un miting de amploare la București, chiar în fața Guvernului. Numai că, participarea acestora la protest, sindicalistul Cernev s-a pus pe treabă și a mers la toți șiefii de secții din combinatul Oltchim, amenințându-i că, dacă ies în stradă, vor fi dați afară. El le-a cerut șiefilor de secție să le transmită angajaților că vor fi filmați la București, iar când vor fi văzuți pe camere de administratorii judiciari și de guvernanți, vor fi concediați. Acest lucru ni l-au dezvăluit câțiva salariați din Oltchim, care, sub protecția anonimatului, ne-au mărturisit că, în ultimul timp, Cernev face toate ” treburile murdare” ale PCC „ului în combinat. ” Ne-am săturat de el, acum ne este clar la toți că este omul PCC-ului și nu face decât să distrugă Oltchim. Acum Cernev încearcă să împiedice oamenii să iasă în stradă la protest. S-a dus prin toate secțiile combinatului și i-a amenințat pe șiefii de secție cu demiterea. Le-a transmis și angajaților că vor fi filmați la proteste și dacă îi va vedea pe camere, el îi va da afară, pentru că are tot sprijinul lui Piperea și Bălan și va fi director la Oltchim. Din păcate, multora dintre angajați le este frică să mai iasă la proteste. Ne întrebau jurnaliștii, când au venit la combinat,  de ce nu ies 3.000 de angajați în stradă? Păi unii dintre ei sunt în schimburi, iar altora le este frică pentru că acest Cernev umblă numai cu amenințări și cu mizerii. Se alege praful de Oltchim, iar Cernev pune umărul serios să se întâmple acest lucru. Sper că toți colegii mei din combinat vor fi curajo și și nu se vor lăsa intimidați de acest nemernic care distruge Oltchim. Trebuie să mergem cât mai mulți la protest la București” „ne-a spus unul dintre angajați, căruia din motive lesne de înțeles îi vom păstra anonimatul.

” Sunt convins că Cernev este capabil de orice” „Mihai Diculoiu

Despre amenințările lui Cernev nu era la curent liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu, care, însă, susține că nu-l mai miră nimic. El speră totu și ca oamenii să nu se lase intimidați și să vină la protestul de la București pentru a-i sensibiliza pe guvernanți să facă ceva pentru salvarea combinatului Oltchim. Conform spuselor acestuia, marți, 9 aprilie a.c., peste 500 de angajați de la Oltchim Rm. Vâlcea și încă 500 de la Arpechim Pitești vor protesta în fața Guvernului României. ” Nu șitiam de amenințările lui Cernev, dar nu cred că oamenii îl vor băga în seamă. Totu și, sunt convins că Cernev este capabil de orice și de aceea nu mă mai miră nimic. Eu nu am primit niciun semnal din partea membrilor sindicatului pe care-l conduc. Cei care șitiu că s-a făcut presiuni pe ei, eu îi îndemn să aibă curaj și să iasă public să o spună. În privința protestului de la București, din fața Guvernului României, noi avem deja listele cu cei 500 de angajați de la Oltchim Rm. Vâlcea care vor fi prezenți. Nu cred că vor fi probleme ” „ne-a declarat liderul Sindicatului Liber Oltchim, Mihai Diculoiu.

CLAUDIA STANCIU