Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Casierul APAVIL de la Băile Govora s-a ales cu dosar penal! El a fost luat cu izoleta și internat la Boli Infecțioase

Casierul APAVIL de la Băile Govora, care a fost confirmat pozitiv cu COVID-19, după ce în prealabil a fost la Spitalul Universitar pentru un consult s-a ales cu dosar penal. Anchetatorii îl acuză de infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor pentru că nu a ținut seama de sfatul medicului de familie și a plecat la București pentru o investigație medicală.
”Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmniuc Vâlcea a fost înregistrat la data de 10 aprilie 2020 un dosar penal în care se efectuează urmărirea penală cu privire la comiterea infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, ca urmare a sesizării din oficiu a organelor de Poliției Judiciară din cadrul Poliției orașului Băile Govora.
În fapt, în data de 26.03.2020, o persoană din Băile Govora s-a deplasat la București pentru efectuarea unui control la Spitalul Universitar, revenind la domiciliu a doua zi. În zilele de 30 și 31 martie 2020, persoana a fost la serviciu și, întrucât în data de 31 martie 2020 a prezentat febră a luat legătura cu medicul de familie, care i-a spus să rămână izolat la domiciliu împreună cu soția.
În data de 09.04.2020, pe fondul unor stări febrile a solicitat ambulanța, care l-a transportat cu izoleta la Spitalul Județean Vâlcea – Secția Boli Infecțioase, unde a fost testat, rezultatul testului coronavirus – COVID -19 fiind pozitiv, în cauză fiind efectuate verificări pentru stabilirea persoanelor cu care acesta a intrat în contact după îmbolnăvire și a eventualelor consecințe.
Urmărirea penală este fectuată de lucrători de poliție din cadrul Poliției orașului Băile Govora, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.
Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt, această fază a cercetărilor constituind o etapă a procesului penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Primarul Avan a avertizat din timp!

Primarul Cătălin Avan din localitatea Păușești Otăsău, localitate vecină cu Băile Govora a tras un semnal de alarmă în privința casierului de la Apavil încă din data de 10 aprilie 2020.
”Buna seara! Jurnal de lupta cu acest virus ucigaș! Din păcate va aduc vesti extrem de proaste! Casierul SC Apavil , care încasează la Băile Govora, având o suferinta cardiaca , a solicitat bilet de trimitere de la medicul de familie , la Spitalul Universitar București , spital care avea deja cazuri pozitive de Covid-19! Pe buna dreptate, medicul de familie a refuzat sa elibereze acea trimitere, dar , dat fiind ca fiica acestui om bolnav, este secretara primarului din Govora , a plecat și a făcut acel examen angiografic, in urma telefoanelor/traficului de influența in lumea medicală ! S-a întors in Băile Govora și după câteva zile au apărut episoade febrile și alte simptome…
A solicitat la camera de garda de la Dispensarul Băile Govora de unde a primit tratament injectabil! Ieri, a fost testat pozitiv și a fost dus cu ambulanta la spital! In aceste condiții, suntem nevoiți sa luam măsuri severe privind traficul pietonal și auto in/dinspre Băile Govora! Solicit tuturor cetățenilor din Pausesti, maxima atentie, evitarea deplasărilor in orașul vecin! Acelasi medic de familie își desfășoară activitatea și la Pausesti și va solicit sa evitați consultațiile fizice la cabinetul din Pausesti! Folositi consultațiile telefonice sau online! Iată cum inconstienta unui personaj , aflat in goana după voturi, poate arunca in aer, toate eforturile noastre din ultimele 30 de zile! Sper ca statul roman, prin instituțiile sale, sa ia măsurile necesare și normale ! Nu este normal sa ne jucam cu viața unor oameni nevinovați, indiferent cum te numești și cine te protejează!”, a postat pe rețelele de socializare primarul din Păușești Otăsău, Cătălin Avan.