Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Buican crede că USL va deconta electoral MITA de la HIDROELECTRICA

Nouă cazuri de corupţie a contabilizat cel mai cinstit Guvern. „În zona politică, noi am venit, am încercat să rezolvăm problemele acolo. Am vorbit ani de zile şi când am ajuns în poziţia să decidem, facem la fel. Este o tragedie ca imagine, pentru partid”, a declarat liderul de grup al senatorilor PSD, Ilie Sârbu, vizavi de scandalul de corupţie de la Hidroelectrica.

Tragedia de imagine pentru partid e chiar mai mare, deoarece USL numără nu mai puţin de şapte cazuri de corupţie, în care mita oferită depăşeşte în două cazuri milionul de euro, iar în alte două prejudiciul adus statului este de ordinul zecilor de milioane de euro. La toate acestea se adaugă trimiterea în judecată a vicepremierului Liviu Dragnea în dosarul Referendumul, completând imaginea „celui mai cinstit guvern”, cum a fost prezentat de Victor Ponta.

Şi liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, este de părere că scandalul mitei de la Hidroelectrica va fi decontat electoral de întreg USL-ul, chiar dacă cei implicaţi sunt de la PSD. „Este clar că USL va deconta acest scandal. Din păcate, este un subiect sensibil, şi faptul că nu reuşim să gestionăm cum trebuie sectorul energetic bine aduce şi prejudicii politice” – a comentat Cristian Buican.