Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Procesul lui Mircia Gutău se va judeca pe 6 IULIE

UPDATE: Procesul va avea loc la Secţia Civilă 2 din cadrul Tribunalului Vâlcea, repartizat aleator la completul A3, din care nu se ştie cine face parte. El se va judeca în Camera de Consiliu începând cu ora 08.30. În cadrul secţiei amintite a avut loc pensionarea a 9 judecători, rămânând activi doar 3 judecători din care 2 vor fi în completul de judecată.

Apelul înregistrat de Mircia Gutău împotriva deciziei de invalidare a mandatului de primar a Judecătoriei Râmnicu Vâlcea a primit termen de judecată al tribunalul Vâlcea, fiind, de asemenea, și repartizat unui complet de judecată. Astfel, dosarul are termen de judecată în data de 6 iulie 2016.

Amintim că Judecătoria Râmnicu Vâlcea i-a invalidat în data de 21 iunie 2016 mandatul primarului ales Mircia Gutău. Decizia de invalidare a alegerii domnului Gutău Mircia, candidat din partea Partidului Ecologist Român la alegerile locale din 5.06.2016, în funcţia de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea se bazează, așa cum reiese dintr-un comunicat al Judecătoriei pe neîndeplinirea condiţiei de eligibilitate constând în inexistenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive prin care s-a aplicat interdicţia exercitării dreptului de a fi ales.