Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: jurnalvalcean.ro

BREAKING NEWS: Primarul din Bujoreni are interdicţia de a intra în instituţie!

Foto: jurnalvalcean.roProcurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea şi ofiţerii DGA Vâlcea au luat decizia, în seara zilei de joi, 17 martie 2016, de a-l pune sub control judiciar pe primarul comunei Bujoreni, Alecsandru Roşu, dar şi pe funcţionarul public de la achiziţii publice Marinescu Cristian Ştefan. Interesant este că în cadrul controlului judiciar, celor doi li s-a impus măsura interdicţiei exercitării funcţiei. Mai mult, Roşu şi Marinescu nu au voie să se apropie de martori şi de angajaţii Primăriei Bujoreni.

După cum bine se ştie, joi dimineaţa, procurorii, ofiţerii DGA şi mascaţii au descins la Primăria Bujoreni, dar şi la locuinţele funcţionarilor publici ai instituţiei, la consilierii locali şi la 10 societăţi comerciale, ce au sediile în Bujoreni, Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea şi au contracte cu primăria.

În total au fost 28 de percheziţii, fiind ridicate mii de documente şi duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, acolo unde au fost audiaţi zeci de martori.

Deocamdată, inculpaţi în dosar sunt doar primarul Alecsandru Roşu, dar şi funcţionarul public de la achiziţii publice Marinescu Cristian Ştefan, urmând ca după desigilarea documentelor şi verificarea lor să se extindă cercetarea penală şi în cazul altor funcţionari sau administratori de firmă. Procurorii se pare că vizează mai multe contracte de achiziţii şi de atribuire lucrări din primăriei.