Marți, 11 septembrie a.c., procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Călăra și, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O Călăra și și I.P.J. Călăra și au descins în județul Vâlcea pentru a face percheziții la locuința unei persoane. Vâlceanul este bănuit că face parte dintr-un grup infracțional organizat, constituit din 8 persoane, specializat în activități de evaziune fiscală cu produse energetice „combustibili.
Din primele informații pe care le avem, se pare că este vorba de investigații privind ” dosarul Blejnar” , descinderile de acum vizând o altă ramură a ” caracatiței” fostului șief al ANAF. Reamintim că, Sorin Blejnar a fost trimis în judecată de DIICOT Brașov pentru infracțiuni de constituire sau sprijinire de grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani în dosarul ” Motorina”.
Revenind la perchezițiile de marți, 11 septembrie, procurorii DIICOT au descins nu numai în județul Vâlcea, ci și în Constanța (13 percheziții), București (4 percheziții), Călăra și (8 percheziții), Sibiu (3 percheziții), Giurgiu (o percheziție), Prahova (2 percheziții) și Alba (o percheziție). Oamenii legii au descoperit că învinuiții au constituit un grup infracțional organizat vizând prejudicierea bugetului de stat în modalitatea sustragerii de la plata accizelor aferente operațiunilor comerciale efectuate cu motorină Euro 5, comercializată pe piața internă. ” În fapt, membrii grupării au achiziționat cantitatea de peste 11.000 tone motorină Euro 5, în regim suspensiv de la plata accizelor, în scopul transformării în produse petroliere inferioare, respectiv combustibil lichid greu și motorină Navo, prin antrepozitul fiscal situat în mun. Călăra și. În realitate, motorina era comercializată prin intermediul unor societăți comerciale care dețineau stații de distribuție a carburanților, pe circuitul comercial fiind interpuse și societăți comerciale tip „fantomă”, fiind utilizate documente contabile din care să rezulte în mod nereal că au fost achitate accizele” „se arată într-un comunicat al DIICOT.
Conform primelor estimări, prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la suma de 5 milioane de Euro, iar la sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse pentru audieri 12 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză.
CLAUDIA STANCIU
Lasă un comentariu