Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: Vocea Valcii

BREAKING NEWS: Percheziţii DGA la PRIMĂRIA BUJORENI!

Foto: Vocea Valcii

UPDATE 4: Dosarul este început şi instrumentat de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Vâlcea, iar percheziţiile la Primăria Bujoreni, la locuinţele primarului, funcţionarilor publici şi la sediile administratorilor a mai multe firme din Bujoreni, Călimăneşti şi Râmnicu Vâlcea nu s-au terminat nici până acum.

Cu toate acestea, până la această oră au fost ridicate mii de documente şi duse la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, acolo unde în această după amiază vor avea loc audierile suspecţilor.

UPDATE 3: „Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2011-2016.

În cursul zilei de 17 martie 2016, ca urmare a obţinerii autorizaţiilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare în 28 de locaţii situate în Rm. Vâlcea, Bujoreni şi Călimăneşti din care una este la sediul unei instituţii publice, iar celelalte sunt la sediile unor societăţi comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea, Direcţiei Generale Anticorupţie – Biroul Judeţean Vâlcea şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare” – se arată într-un comunicat al Parchetului Vâlcea.

UPDATE 2: Una dintre locaţiile unde procurorii au descins la Bujoreni a fost şi Căminul Cultural, care este dat în concesiune firmei Casvil SRL, firmă ce execută lucrările de canalizare în localitate. Din câte se pare, concesiune a pornit de la o singură cameră a căminului, iar în final societatea s-a extins în toată clădire. Conform surselor noastre, firme Casvil SRL îşi are acolo depozitul de materiale pentru lucrarea de canalizare, dar şi un atelier de termopane.

UPDATE: Audierile primarului şi angajaţilor Primăriei Bujoreni se pare că au început încă de acum o săptămână, fiind chemaţi pe rând să dea cu subsemnatul în faţa procurorilor. În această dimineaţă însă, anchetatorii au descins la sediul primăriei, dar şi la locuinţa patronilor unei firme din Bujoreni, firmă ce desfăşoară contractul de introducere a canalizării din localitate. Procurorii se pare că vizează şi alte contracte de achiziţii din primăriei, printre care se află şi un proiect european cu privire la drumurile agricole.

În această dimineaţă de joi, 17 martie 2016, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) – Piteşti au descins la Primăria Bujoreni, judeţul Vâlcea. Vizat ar fi, se pare, primarul social-democrat Alexandru Roşu, un edil care mai este judecat în instanţa vâlceană într-un dosar de corupţie, alături de mare parte din angajaţii Primăriei Bujoreni.

Vom reveni cu amănunte!