Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

BREAKING NEWS: Mitică Dragomir a fost REŢINUT

Trei milioane de euro, cu atât consideră anchetatorii DNA că a fost prejudiciată Liga Profesionistă de Fotbal, ca urmare a creării unui circuit unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiilor privind pachetele din drepturile de televizare a meciurilor.

În acest dosar s-a început urmărirea penală pentru delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani. „Din datele şi probele administrate în cauză rezultă indicii rezonabile că în perioada 2011 – 2013, patrimoniul Ligii Profesioniste de Fotbal a fost prejudiciat cu suma de 3.000.000 euro, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a vânzării unor pachete din drepturilor de televizare a meciurilor de fotbal, în condiţiile în care vânzarea reală s-a realizat prin negociere directă (fără intermediari) între reprezentanţii Ligii Profesioniste de Fotbal şi reprezentanţii societăţii câştigătoare. De asemenea, rezultă indicii rezonabile că suma de bani a fost spălată printr-un circuit fictiv în care sunt implicate mai multe societăţi comerciale”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), Dumitru Dragomir, şi alte şase persoane au fost aduse, luni, la Poliţia Capitalei, pentru audieri în acest dosar. Toţi cei şapte au fost ridicaţi şi aduşi la Poliţie în baza mandatelor emise în dosar.