Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO http://www.aurelvirlan.ro

BREAKING NEWS: Ciobani din Vaideeni, ACUZAŢI de aranjarea unor licitaţii

FOTO http://www.aurelvirlan.roÎn acest moment au loc percheziţii domiciliare la mai multe persoane din Vaideeni, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de deturnare a licitaţiilor publice. Peste 20 de persoane au fost conduse la sediul IPJ Vâlcea pentru audieri. Conform poliţiştilor, prejudiciul cauzat ca urmare a înţelegerii prealabile între participanţi pentru deturnarea preţului de adjudecare este de 400.000 de euro. Ciobanii sunt acuzaţi de aranjarea unor licitaţii.

„Mai mulţi ciobani, proprietari de animale, în număr mare, peste 1.000 de capete, s-au înţeles între ei să nu se contraoferteze şi au participat la licitaţii. Astfel şi-au dat banii unii altuia. Dacă câştigau licitaţia de închiriere pe o perioadă de 10 ani a munţilor din zona Vaideeni, primeau bani de la Uniunea Europeană, peste 1,5 milioane euro, prin APIA Vâlcea. Poliţia a intrat pe fir înainte să se acceseze fondurile”, susţin surse din poliţie.

De asemenea, tot pe surse se pare că în perioada următoare în acest dosar, vor fi audiate şi câteva VIP-uri locale, care au afaceri în acest domeniu.