Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Braconierul din Roşiile a fost arestat la domiciliu

VÂNĂTOARE ILEGALĂ. Poliţiştii vâlceni au descins săptămâna trecută la locuinţele braconierilor cinegetici din zona de sud a judeţului Vâlcea. Oamenii legii aveau informaţii despre organizarea unor partide ilegale de vânătoare şi au decis să meargă pe „firul poveştii”, ei descoperind că un bărbat din comuna Roşiile, ce este paznic al fondului de vânătoare, braconează fără jenă în pădurile din sudul judeţului. Aşadar, paznicul Nicolae Niţă a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, ulterior fiind prezentat instanţei de judecată, magistraţii luând decizia de a îl aresta la domiciliu.

Astfel, zilele trecute au fost organizate două percheziţii domiciliare la paznicul Nicolae Niţă, de 46 de ani, din Roşiile, la locuinţa căruia au găsit 2 capete de căprior cu coarne, 3 cutii metalice ce conţineau pulbere, alice şi proiectile unice pentru cartuşe de vânătoare, 100 capse pentru cartuşe de vânătoare, 3 dispozitive pentru confecţionat şi sertizat cartuşe, 16 cartuşe cu alice încărcate artizanal, precum şi un număr de 86 cartuşe, calibru 5,6 mm, pe care le deţinea fără drept. „Totodată, la locuinţa acestuia a fost identificată o autorizaţie de vânătoare individuală, în care nu era făcută nicio menţiune, precum şi 2 crotalii aferente acestei autorizaţii. Bărbatul deţinea legal 7 arme din care 4 de vânătoare, una de tir cu glonţ şi două arme de serviciu, una de pază şi una de vânătoare” – susţine purtătorul de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Alina Teodorescu.

Percheziţii şi în Bucureşti

Cercetările nu s-au încheiat aici, pentru că poliţiştii au descoperit că la partidele ilegale de vânătoare, organizate de paznicul fondului de vânătoare, a mai participat şi Răzvan G., din Bucureşti, la locuinţa căruia au descins, de asemenea, şi pe numele căruia s-au înregistrat 16 infracţiuni din care 9 privind încălcarea regimului armelor şi muniţiilor, al vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic (Legea 407/2006), 4 privind uzul de armă fără drept şi 3 privind nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Prejudiciul stabilit până în prezent este de 7.500 Euro. A fost luată măsura anulării permisului de port armă şi sancţionarea contravenţională cu 5.000 lei a lui Nicolae Niţă.

Mai mult, braconierul din Roşiile a fost reţinut pentru 24 ore, iar în cursul zilei de 24 iunie a.c. acesta a fost prezentat Judecătoriei Bălceşti cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii au considerat însă că acesta nu reprezintă un pericol social, mai ales că armele i-au fost confiscate, şi au decis să îl aresteze la domiciliu.