Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

BOMBĂ! Gicuţu Deaconeasa a „încasat” încă 12 ani de închisoare

foto arhiva Vocea ValciiCondamnat anul trecut în două dosare penale la 10 ani, respectiv 5 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, controversatul vâlcean Gicuţu Deaconeasa a „încasat-o” din nou. În după-amiaza de miercuri, 23 martie 2016, judecătorul Bogdan Constantinescu de la Tribunalul Vâlcea a decis să-l condamne pe Deaconeasa la 12 ani de închisoare cu executare, el fiind găsit vinovat că a înşelat statul, devenind proprietar peste trei munţi din nordul judeţului Vâlcea, după ce s-a folosit de acte false ce au fost validate în Comisia Judeţeană de Fond Funciar.

Este vorba de celebrul caz al munţilor Puru, Petrimanu şi Galbenu, munţi furaţi de Gicuţu Deaconeasa cu ajutorul unor acte false şi, se pare, cu contribuţia unor reprezentanţi ai autorităţilor locale vâlcene.

De asemenea, în acelaşi dosar au mai fost condamnaţi şi complicii vâlceanului, Mircea Basarabă şi Mihai Dan Petrulian, aceştia primind o pedeapsă de câte 10 ani de închisoare cu executare. În fapt, ei sunt acuzaţi că, în calitatea lor de asociaţi ai unei societăţi comerciale, au încheiat un contract cu Deaconeasa de reprezentare de mandat în Comisiile Locale de Fond Funciar din Malaia şi Voineasa, acolo unde au depus un testament din anul 1947, pe care, la îndemnul omului de afaceri din Vâlcea, l-au falsificat, modificând datele din el.

Cel mai important punct din sentinţa dată de Tribunalul Vâlcea este acela că s-a hotărât ca toate documentele de reconstituire să fie anulate, respectiv hotărârile 562 şi 563 ale Comisiei Judeţene de Fond Funciar din cadrul Prefecturii Vâlcea.

În ediţia tipărită de luni, 28 martie 2016, vom prezenta pe larg acest dosar!