Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„BETTY” DE LA RUTIERĂ se ia la trântă şi cu şoferii de betoniere (FOTO)

Nicoleta Păun sau „Betty” cum este ea cunoscută de mai toţi şoferii din judeţul Vâlcea reuşeşte să atragă atenţia asupra activităţii sale profesionale, prin deciziile controversate pe care le ia.

După ce o perioadă a fost detaşată în afara municipiului Râmnicu Vâlcea, din pricina multitudinii plângerilor la adresa ei, „Betty” a revenit pe cai mari în municipiu. Credem că oamenii din localităţile unde a fost arondată au dat acatiste să scape de „Betty” cea Neînduplecată, care i-a îndoit de amenzi pe bieţii localnici, care au avut tupeul să se deplaseze în căruţa cu fân.

Spaima şoferilor din Vâlcea

Despre excesul de zel al acestui om al legii noi am mai scris şi cu alte ocazii, însă incidentul din data de 14 martie 2016 considerăm că se poate înscrie în Cartea recordurilor, la întrebarea „Cum se poate turna beton din aer, că pe stradă n-ai voie din cauza lui Betty?”

Iată că cele petrecute în data de 14 martie întrec închipuirea unui om normal, chiar şi a unuia care trăieşte în România. Astfel, pe DJ 658 în localitatea Muereasca, care se află în Top 3 localităţi calamitate din judeţul Vâlcea, se execută o lucrare pe situaţii de urgenţă, pe calamităţi. Pe DJ 658 există o porţiune de drum, extrem de afectată de viituri şi din cauza ploilor din ultima vreme drumul a fost afectat şi mai rău, decât la momentul începerii lucrării pe situaţii de urgenţă. Acolo era necesară intervenţia de urgenţă, pentru ca drumul să nu se rupă de tot.

În timp ce lucrarea era în plină desfăşurare, s-a prezentat un echipaj de poliţie rutieră de la municipiu, care a amendat şoferul de pe betonieră al firmei care execută lucrarea cu 1.000 de lei, iar firma cu suma de 2.200 de lei pentru că agentul de poliţie Nicoleta Păun a considerat că se obstrucţionează circulaţia rutieră pe DJ 658, în condiţiile în care lucrarea era semnalizată corespunzător.

Conducătorul auto a fost amendat pentru că a staţionat pe un drum cu lăţime mai mică de 6 m şi a fost ameninţat de „Betty” că va mai primi o amendă dacă refuză să semneze procesul verbal de contravenţie pentru societate.

„Amenda este dată pentru că vezi Doamne a staţionat pe un drum cu lăţime mai mică de 6 m. Într-adevăr penibil! Cum să toarne betonul? Din elicopter! Există 900 de km. de drumuri în judeţul Vâlcea cu lăţime mai mică de 6 m şi asta înseamnă că în conformitate cu această amendă nu se mai execută nici un fel de lucrări în judeţ.

Şoferul cu betoniera nu staţiona, turna beton şi i-a explicat că betonul se întăreşte şi trebuie turnat rapid, însă nu a avut cine să stea de vorbă”, ne-a declarat o persoană de la faţa locului.

Interesant este faptul că lucrarea de la Muereasca a fost aprobată de Comitetul Judeţean de Situaţii de Urgenţă, din care fac parte şi reprezentanţi ai poliţiei. Dacă „Betty” ar fi făcut un minimum de efort, ar fi aflat că este o lucrare pe situaţii de urgenţă şi că totul se petrece absolut legal acolo.

Legea nu e pentru toţi

În mod normal, unde-i lege, nu-i tocmeală, însă se pare că în cazul de faţă lucrurile nu stau chiar aşa. Legea nr. 50/1991 privind autorizarea lucrărilor de construcţii prevede următoarele la art. 7, alin. 16.

“Cu respectarea legislaţiei privind evaluarea impactului anumitor proiecte publice şi private asupra mediului, în cazul construcţiilor care prezintă pericol public, autorizaţia de construire pentru executarea lucrărilor de intervenţie în primă urgenţă, care constau, în principal, în sprijiniri ale elementelor structurale/nestructurale avariate, demolări parţiale şi consolidări la structura de rezistenţă, obligatorii în cazuri de avarii, accidente tehnice, calamităţi ori alte evenimente cu caracter excepţional, se emite imediat de către autoritatea administraţiei publice competente potrivit prezentei legi, urmând ca documentaţiile tehnico-economice corespunzătoare fiecărei faze de proiectare – expertiză tehnică, studiu de fezabilitate/documentaţie de avizare, documentaţie tehnică D.T., proiect tehnic – P.T., detalii de execuţie D.E. – să fie elaborate şi aprobate pe parcursul sau la încheierea executării lucrărilor, cu respectarea avizelor şi acordurilor, precum şi, după caz, a actului administrativ al autorităţii competente pentru protecţia mediului”.

Textul de lege menţionat mai sus arată că fiind vorba despre situaţii de urgenţă autorizaţiile se pot lua până al finalul lucrării. Ca să poţi obţine autorizaţie de la poliţie, trebuie să întocmeşti documentaţia tehnică. Păi dacă legea spune că poţi face documentaţia şi să iei avize până la finalul lucrării, pentru ce dai această amendă? Iată o întrebare extrem de interesantă pentru superiorii Nicoletei Păun, pe care o vor primi şi pe canalele oficiale de la publicaţia noastră.

Reclamaţii pe bandă rulantă

Curg reclamaţiile împotriva lui „Betty” la Biroul Control Intern din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, oamenii plângându-se de faptul că Nicoleta Păun dă dovadă de exagerare atunci când aplică amenzile. Nicoleta Păun este agent de poliţie în cadrul Biroului Ruter Râmnicu Vâlcea, iar şeful său direct Geani Ion Deaconu i-a reproşat în mai multe rânduri comportamentul său, uneori agresiv, faţă de conducătorii auto.

Reacţia superiorilor Nicoletei Păun a fost una rezervată, inspectorul şef adjunct Ilie Voica, care are în subordine, toată structura rutieră din judeţul Vâlcea, a comentat că dacă i se va face o sesizare, va verifica cele semnalate, până atunci nu se poate pronunţa.

„Acum iau la cunoştinţă despre această situaţie şi nu mă pot pronunţa. Cert este că acel conducător auto are posibilitatea să facă contestaţie împotriva procesului-verbal. Instanţa va stabili dacă amenda este aplicată în condiţiile legii. Persoana respectivă mai poate face o sesizare în acest sens, iar conducerea IPJ Vâlcea o să-i răspundă oficial”, ne-a declarat adjunctul IPJ Vâlcea, Ilie Voica.