Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bărbatul dispărut la Obârşia Lotrului a fost găsit mort în pădure

TRAGEDIE. Timp ce 10 -11 zile, zeci de poliţişti şi simpli voluntari l-au căutat pe bărbatul din Bărbăteşti, care a dispărut fără urmă în timp ce se afla la cules de ciuperci în zona Obârşia Lotrului. Cazul părea la început a fi o reeditare a „Cazului Elodia”, în variantă masculină. Asta pentru că, poliţiştii au avut suspiciuni cu privire la comiterea unei crime, ei găsind chiar şi un suspect. Sâmbătă, 23 august a.c., cadavrul vâlceanului a fost găsit de alte persoane care au mers în pădure la cules de bureţi.

Povestea a început în data de 12 august 2014, atunci când cinci persoane din Bărbăteşti au mers în nordul judeţului, în zona Obârşia Lotrului, pentru a culege ciuperci şi fructe de pădure. Cele cinci persoane sunt: Vasile Gîtejescu (FOTO), Constantin Valentin Mănicea, Ileana Mănicea, Marin Mărunţelu şi Mihaela Mărunţelu, toţi din Bărbăteşti, care au plecat dis-de-dimineaţă de acasă. Ultimii patru dintre ei au rămas uniţi când au intrat în pădure, în jurul orei 06.00, însă Vasile Gîtejescu a ales să se ducă în alte părţi pentru a găsi ciuperci şi fructe de pădure. Însă, înainte să plece s-au înţeles între ei să se întâlnească la maşină, în jurul orei 09.30, pentru a lua micul dejun.

La acea oră s-au reunit toţi cinci, însă apoi s-au despărţit din nou, iar prietenii l-au mai văzut doar o singură dată pe Vasile Gîtejescu. „În jurul orei 11.00, l-am văzut pe Vasile Gîtejescu într-o poieniţă, culegea fructe de pădure cred. Atunci l-am întrebat dacă a mutat maşina la locul pe care îl stabiliserăm anterior şi mi-a spus că a mutat-o puţin mai încolo. De atunci, nu l-am mai văzut. Noi am ajuns la maşina lui, l-am aşteptat ceva timp. Când am văzut că nu apare, am intrat în pădure şi am început să îl strigăm, dar nimic. Am mers în Obârşia – Lotrului şi am angajat 20 de oameni să îl caute. Tot nu l-am găsit. Noaptea am făcut foc mare să se poată ghida după el, în cazul în care s-a rătăcit. Din păcate, nu am reuşit să îl găsim. Atunci am ales să sunăm la 112 şi să anunţăm dispariţia sa” – ne-a declarat Marin Mărunţelu, unul dintre cei cu care dispărutul a mers în nordul judeţului la cules de ciuperci.

Suspiciuni de crimă

Atunci a intrat pe fir poliţia şi jandarmeria, care au adus în zonă chiar şi câini de căutare, însă nici urmă de bărbatul din Bărbăteşti. Cazul a fost preluat de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Sibiu, pentru că se pare că omul ar fi dispărut în pădurile ce aparţin de acest judeţ. Conform unor surse, poliţiştii din Sibiu au avut suspiciuni chiar şi cu privire la comiterea unei crime, pentru că nu se mai aşteptau ca vâlceanul Vasile Gâtejescu să fie găsit în viaţă. Astfel, ei au descoperit chiar şi un suspect, un bărbat care culegea, de asemenea, bureţi în zonă, care a făcut puşcărie pentru tâlhărie, în urmă cu câţiva ani. Bărbat, care a fost găsit în zonă, avea mai multe tăieturi pe mâini şi urme de o posibilă luptă corp la corp. Oamenii legii l-au bănuit pe acesta că l-ar fi omorât pe vâlceanul dat dispărut şi l-au dus la audieri. Ba mai mult, după ce i-au luat declaraţie, acesta negând tot, poliţiştii au decis să îl ducă pe suspect la testul poligraf. Acolo, a ieşit la iveală că omul spunea adevărul şi că nu l-a omorât pe Vasile Gîtejescu.

Găsit mort, dar fără urme de violenţă pe corp

Rămaşi fără nicio pistă şi fără un suspect, poliţiştii din Sibiu şi-au continuat căutările în pădurile din Vâlcea, Sibiu, dar şi Alba. În cele din urmă, sâmbătă, 23 august a.c., câteva persoane care culegeau bureţi au descoperit cadavrului vâlceanului din Bărbăteşti, ei anunţând imediat oamenii legii. Corpul bărbatului a fost găsit în pădurile din Alba, înspre Sebeş, iar prima concluzie a autorităţile este că acesta a murit din cauze naturale, posibil în urma unui infarct. Trebuie menţionat că pe corpul omului nu au fost găsite urme de violenţă, suspiciunea de crimă fiind dată uitării.