Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Bărbat arestat pentru viol. Victima are 11 ani!

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea au dispus, la data de 25 februarie 2023, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol în formă continuată (3 acte materiale). La data de 25.02.2023, inculpatul a fost prezentat judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Rm. Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă, fiind emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, inculpatul, în perioada noiembrie-decembrie 2022, în două seri consecutive, în timp ce persoana vătămată în vârstă de 11 ani se afla la locuinţa acestuia, profitând de imposibilitatea minorei de a-şi exprima în mod liber şi conştient voinţa, datorită vârstei fragede, a intreţinut cu aceasta raporturi sexuale.

Totodată, în sarcina inculpatului se reţine faptul că, în perioada 23-24 februarie 2023, a contactat-o telefonic pe persoana vătămată, pentru ca aceasta să se deplaseze în Bucureşti, la locuinţa acestuia, în scopul întreţinerii din nou de raporturi sexuale, culminând cu determinarea minorei să se deplaseze singură cu mijloace de transport până în Bucureşti, unde a fost aşteptată de inculpat, însă, oprit de intervenţia organelor de poliţie.

Investigaţiile au fost efectuate împreună cu lucrătorii de poliţie din cadrul IPJ Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale şi cu suportul tehnie al Direeţiei Operatiuni Speciale. Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele. Facem precizarea că punerea in rnişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, in nici o situaţie, să înfrângă principiului prezumţiei de nevinovăţie.