Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Avocaţii lui Brădean şi Mihăilă susţin că doar complicii sunt arestaţi, dar nu şi mituitorul în Dosarul Hidroelectrica

Scandalul Hidroelectrica ia proporţii. Marţi, la Curtea de Apel Bucureşti, avocaţii acuzaţilor Eugen Brădean şi Ioan Mihăilă au invocat faptul că în dosarul de mită privind vânzarea de energie sunt complici arestaţi, dar până acum procurorii DNA nu au lămurit cine este mituitorul principal în dosar. Tocmai din această cauză, avocaţii au susţinut că cei doi clienţi ai lor trebuie eliberaţi. Avocatul lui Eugen Brădean, director de trading la Hidroelectrica, a spus în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti care judecă recursul la decizia de arestare că Tribunalul Bucureşti a preluat „abuziv” motivele pentru care DNA a cerut arestarea preventivă a clientul său, în dosarul de mită privind vânzarea de energie în valoare de aproape 263 milioane euro. Acesta a arătat că până în prezent cazul prezintă o situaţie juridică „paradoxală”, în sensul că există complici la fapta de instigare de mită arestaţi, dar DNA nu a lămurit cine este mituitorul principal şi de unde proveneau banii de mită.

În schimb, avocaţii vâlceanului Ioan Mihăilă, fost membru în Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica şi fost consilier al ministrului Constantin Niţă, au arătat că denunţătorul din dosar, Remus Vulpescu, a încheiat la un moment dat un contract de 2,2 milioane de euro cu firma avocatului Remus Borza, „dar nimeni nu observă”. Totodată, avocaţii lui Mihăilă au spus că inclusiv Remus Vulpescu ar fi arătat, la un moment dat, în declaraţiile date la DNA, că acel contract pentru care s-ar fi încercat mituirea nu prezenta elementele unui contrat păgubitor pentru companie.

Judecători Curţii de Apel Bucureşti au rămas în pronunţare, urmând să decidă dacă îi eliberează pe Brădean şi Mihăilă sau dacă aceştia vor fi cercetaţi în continuare în arest.