Acasă Dezvăluiri ATENŢIE! Droguri noi pe piaţă!

ATENŢIE! Droguri noi pe piaţă!

Poliţiştii şi procurorii DIICOT au destructurat o grupare infracţională care comercializa substanţe psihoactive. De fapt, este vorba despre un drog nou lansat pe piaţa din România, oamenii legii constatând că produsul de bază al etnobotanicelor este un compus chimic nou, din clasa cannabinoizilor sintetici, fiind raportat începând cu anul 2014 la nivel european ca şi produs psihoactiv nou.

Gruparea infracţională acţiona în municipiul Bucureşti și în comunele Voluntari și Crevedia, acolo unde poliţiştii şi procurorii din Covasna au făcut, luni, 29 februarie 2016, cinci percheziţii domiciliare, trei persoane fiind duse la audieri. Drogurile erau trimise în mai multe judeţe ale ţării printr-o firmă de curierat,

„În fapt, din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2014 – decembrie 2015, pe raza municipiului Bucuresti ar fi fost constituit un grup infracţional organizat, la care ulterior au aderat şi alte persoane, în scopul comercializării substanțelor cu efecte psihoactive.

S-a reţinut că unul dintre cei în cauză ar fi încheiat un contract cu o firmă de curierat, care ar fi avut rolul de a prelua colete de la societatea comercială deţinută de către acesta şi de a le livra persoanelor indicate pe colete, încasând contravaloarea acestora și virând în contul societăţii sumele astfel încasate.

Astfel, membrii grupului au expediat prin intermediul firmei de curierat 1.485 de colete cu produse cu efecte psihoactive, încasând 376.175 de lei, astfel că activitatea infracțională s-a desfășurat la nivel național, fapt care a avut drept consecință constituirea altor grupuri infracționale organizate de distribuire la nivel local substanţe cu efecte psihoactive” – precizează oamenii legii, în comunicatul lor de presă.

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.