Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENȚE ȘOFERI, POLIȚA RUTIERĂ VĂ „VÂNEAZĂ” !

Peste 250 de polițiști rutieri vor fi sco și în stradă la sfârșitul acestei săptămâni, organizându-se acțiuni de amploare. Ei vizează șioferii care circulă cu viteză mare, dar și acei conducători auto care se urcă la volan sub influența băuturilor alcoolice. 

CLAUDIA STANCIU

claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Chiar dacă se pot bucura de o mini-vacanță ocazionată de sărbătoarea Sfintei Marii, vâlcenii nu trebuie să uite că este necesar să fie atenți la trafic, indiferent dacă decid să- și petreacă aceste zile libere în județ sau pleacă la munte sau la mare. În orice caz, polițiștii rutieri vor fi cu ochii pe ei, pentru că în aceste zile au decis să organizeze mai multe acțiuni ca niciodată. Nu mai puțin de 250 de polițiști vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, în localitățile urbane și rurale, în special în zona lăcașurilor de cult  sau a altor locuri de pelerinaj și zone de agrement, pentru prevenirea oricăror evenimente neplăcute. Sigur, nu vor fi uitate nici discotecile. Așa că, aviz conducătorilor auto ce obișnuiesc să se urce la volan după ce au consumat băuturi alcoolice în baruri și discoteci. ” Din echipele angrenate în misiuni fac parte polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea fraudelor, intervenție rapidă, arme, explozivi și substanțe periculoase. Pentru asigurarea fluenței traficului rutier și prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele tronsoane de drumuri naționale și europene, o atenție deosebită fiind acordată și arterelor ce converg către locurile de agrement. De asemenea, polițiștii vor utiliza echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, urmărind în special combaterea excesului de viteză. În această perioadă, Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea va asigura, alături de partenerii cu atribuții în domeniu, măsurile de ordine la manifestările publice de amploare ce au loc pe raza județului” „a anunțat conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

Mai trebuie menționat faptul că, din cauza desfășurării sărbătorii religioase anuale a Adormirii Maicii Domnului, au fost stabilite măsuri suplimentare pentru menținerea climatului de ordine și liniște publică, în special în localitățile Costești, Păușești-Măgla și, Racovița, Măciuca, Mihăești, Muereasca, Drăgoești, unde se vor desfășura manifestări religioase și culturale, inclusiv în aer liber, cu participarea unui public numeros, estimându-se prezența a peste 6.000 de participanți și un aflux important de persoane spre localitățile și zonele turistice sau de agrement. Astfel, la aceste manifestări vor acționa 59 de polițiștii și 16 jandarmi pentru asigurarea unui climat de siguranță.

Evenimentele din județul Vâlcea: -   Hramul Bisericii Bistrița – din localitatea Costești; – Bâlciului anual organizat în localitatea Păușești-Măgla și; – Ziua comunei Măciuca – 15 august 2013; – Zilele comunei Drăgoești  – 15 august 2013; – ,,Festivalul Cântecele Oltului” „17-18 august „Orașul Călimănești; – ,,Festivalul Florile Govorei” „17-18 august „Orașul Govora.