Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Asasinul femeii de la Tetoiu a fost acuzat de „OMOR asupra unui membru de familie”

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 30 septembrie 2018 reţinerea inculpatului Jurca Achim Ion şi punerea în mişcare a acţiunii penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor comis asupra unui membru de familie.

La data de 01.10.2018, în urma propunerii de arestare preventivă adresată judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Vâlcea, a fost emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile.

Probatoriul administrat a relevat faptul că, în seara zilei de 29 septembrie 2018, pe fondul unui conflict spontan dar şi a consumului de alcool, inculpatul Jurca Achim Ion a exercitat acte de agresiune asupra victimei E.N., concubina sa, lovind-o în mod repetat cu pumnii şi picioarele peste faţă, cap şi corp, rezultând astfel, decesul acesteia.

Investigaţiile au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie din cadrul I.P.J. Vâlcea – Serviciul de Investigaţii Criminale.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.