Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Arsenal de arme, descoperit în casa unui hacker

INFRACȚUNI. Țntind un grup infracțional informatic, oamenii legii au descins zilele trecute în locuințele a trei tineri din municipiul Rm. Vâlcea. Ajun și la casa unuia dintre hackeri, polițiștii au descoperit că acesta, împreună cu tatăl său, deținea ilegal un pistol mitralieră letal, o armă de vânătoare cu alice de calibrul 12, precum și muniția aferentă, dar și mai multe cartușe de diferite calibre,  care nu erau asigurate conform prevederilor legale.

Surpriză pentru polițiștii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vâlcea, cărora nu mică le-a fost mirarea să găsească un adevărat arsenal de arme în casa unui tânăr vâlcean ce era suspect de infracțiuni informatice. Totul s-a întâmplat marți, 20 noiembrie 2012, când oamenii legii au descins în locuințele a trei hackeri din municipiul Rm. Vâlcea. Cei vizați au fost Ion Mușuroi – de 27 ani, Paul Văduva – de 28 ani și Mirel Borjog – de 28 ani, care dețineau ilegal echipamente software și hardware și alte astfel de echipamente în vederea producerii și falsificării de instrumente de plată electronică. ” Cu ocazia perchezițiilor au fost găsite și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri, respectiv dispozitive tip MSR pentru citirea și inscripționarea instrumentelor de plată electronică, peste 40 card-uri blanc, 4 laptop-uri și hard-uri, 6 telefoane mobile,  mai multe memory-stick-uri și 144 suporți optici. Cei trei  suspecți au fost condu și la sediul poliției pentru continuarea cercetărilor, iar în funcție de rezultatul anchetei se vor propune măsurile legale” „se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea.

 Așa cum spuneam însă, pe lângă echipamentele software și hardware descoperite, în casa tânărului hacker Mirel Borjog au fost găsite mai multe arme de foc și cartușe pe care le deținea ilegal. Astfel, polițiștii au descoperit într-o debara un pistol mitralieră letal, o armă de vânătoare cu alice de calibrul 12, precum și muniția aferentă, dar și mai multe cartușe de diferite calibre,  care nu erau asigurate conform prevederilor legale. Din câte se pare, în urma cercetărilor, s-a constatat că cel care avea permis de port armă era tatăl hackerului, însă el nu deținea acte pentru toate armele, doar pentru o mică parte din acestea. ” Despre toate acestea, tatăl suspectului a precizat că  le deține legal, însă în urma verificărilor efectuate de către polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase s-a dovedit contrariul, motiv pentru care s-a dispus ridicarea acestora în vederea sancționării contravenționale și anularea dreptului de port armă a lui Marcel Borjog pentru cele 2 arme deținute și muniția aferentă acestora. Celelalte categorii de muniție erau deținute fără autorizație, astfel că lui Marcel Borjog i se va întocmi dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor” „se mai arată în comunicatul de presă al IPJ Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU