Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anuţa Handolescu indică vinovaţii principali în cazul morţii lui Adrian Iovan

Fostul prefect de Vâlcea, Anuţa Handolescu, se arată şocată că după 7 ani de la tragicul eveniment din Vaideeni, când doi ocupanţi ai unui avion Cesna au murit în urma unei aterizări forţate în munţi, autorităţile tot nupot acţionat după un model de coordonare stabilit de Inspectoratul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. „ Retrăiesc ziua de 25 septembrie 2007!

Un avion CESNA cu 3 persoane la bord cade în judeţul Vâlcea -altitudine peste 1900 m -în munţi la Vaideeni, la limita judeţului Gorj ! Jandarmi, ISU, ambulanţa şi…un amărât de prefect pleacă în munţi -cu presa pentru un subiect interesant! În decurs de 3 ore este găsită epava avionului (cu ajutorul ciobanilor din munte ) şi, din nefericire, oamenii sunt morţi ! În 26 septembrie -ora 5 dimineaţa începe circul. Autoritatea Aeronautică Româna are competenţe- ceilalţi trebuie să păzească morţii şi epava avionului! Căutam proceduri- la ISU, la Jandarmi, la Parchet , la SRI, la DGA – nimeni nu ştie nimic, suntem în munţi şi elicopterele presei centrale survolează zona! Ziarişti de renume naţional transmit reportaje şi eu…..aştept Autoritatea Aeronautică , care nu mai vine! Nu miscaţi nimic, dar vine ploaia şi ANMH ne anunţă că în maxim 5 ore nu vom mai putea coborî! Şi atunci constientizezi- ori iei decizii şi apoi suporţi eventuale consecinţe de la Bucureşti- ori astepţi şi rişti totul!

Au trecut aproape 7 ani- accident aviatic cu 7 persoane! Şi ce văd? Prefecţi din mai multe judeţe Cluj, Alba, Hunedoara, care sigur nu au proceduri, care fiecare este şef pe un judeţ dar nu se ştie judeţul în care a căzut avionul, deci cine ia decizia? Unde este celula operativă a Inspectoratului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă – aici coordonarea trebuie făcută de la Bucureşti! Unde sunt miniştrii de resort – interne, administraţie, sănătate, transporturi?”, declară Anuţa Handolescu.

Medicul vâlcean Irinel Popescu face dezvăluiri: Toţi cei implicaţi în accident ar fi avut şanse de supravieţuire dacă erau descoperiţi mai repede

In imagini se vede avionul avariat: FOTO: Imagini socante de la locul prabusirii avionului pilotat de Adrian Iovan