Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Anul trecut migraţia a adus reţelelor de traficanţi profit de cinci până la şase miliarde de dolari

Într-un raport al Europol şi Interpol, se arată că reţelele de traficanţi de persoane în Europa, au avut câştiguri foarte mari provenite din migraţie.

Cele două agenţii au evidenţiat că în 2015, intrarea în Uniunea Europeană a 90% dintre refugiaţi a fost înlesnita de reţelele infracţionale situate de-a lungul rutelor de migraţie, iar în acest an se aşteaptă un procent şi mai mare.

Anul trecut au fost în jur de 1 milion de migranţi intraţi în UE şi majoritatea au plătit sume cuprinse între 3.400 şi 6.800 de dolari, aceasta înseamnă că reţelele de traficanţi au avut un profit estimat la 5- 6 miliarde de dolari.

Potrivit raportului, în 2015 marea majoritate a migranţilor au întreprins traversări periculoase ale Mediteranei dinspre Turcia sau Libia şi au continuat după aceea călătoria cu trenul. Circa 800.000 de migranţi se afla încă în Libia şi aşteaptă să plece în Europa.

Intensificarea controalelor la frontiere, este probabil să-i facă pe migranţi să călătorească pe calea aerului cu documente false ale unor intermediari, după cum avertizează raportul agenţiilor mai sus menţionate.