Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Antrenorul de fitness care a dus prăjituri cu canabis la o petrecere din Râmnicu Vâlcea a fost condamnat

Dumitru Cojocari, antrenorul de fitness care a dus prăjituri cu canabis la o petrecere privată ce a avut loc în luna ianuarie a fost găsit vinovat de către magistrații Tribunalului Vâlcea.

Bărbatul a fost găsit vinovat de magistrații Tribunalului Vâlcea de trafic de droguri de risc și condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. De asemenea, bărbatului i s-a interzis exercitarea drepturilor de a fi ales în autorități publice sau în orice funcții publice.

„Din cercetări a reieşit că, la data de 21 ianuarie 2023, bănuitul ar fi oferit, la o petrecere privată, o prăjitură la prepararea căreia ar fi folosit aproximativ 15 grame de canabis. În urma consumului, 15 dintre invitaţi ar fi acuzat stări de rău, palpitaţii şi atacuri de panică şi s-au prezentat la camera de gardă a Spitalului Judeţean Vâlcea. În urma percheziţiei efectuate la data de 22 ianuarie 2023, în locuinţa bărbatului au fost descoperite resturi de canabis şi un grinder”, se menţionează în comunicatul transmis de Poliţia Vâlcea la vremea respectivă.

Prăjiturile cu marijuana aduse la petrecerea în urma căreia 15 invitaţi au ajuns la spital au costat 750 de lei, iar cel care le-a adus a spus că a ales acest cadou pentru că nu a avut bani pentru a cumpăra sărbătoritului un parfum. Negresele cu droguri au fost prezentate drept „bunătăţi din Olanda” şi servite de către sărbătorit, care a mâncat el însuşi, împreună cu soţia sa din ele.

„Situaţia de fapt reţinută de judecătorul de drepturi şi libertăţi cu puterea suspiciunii rezonabile din analiza probelor conduce la concluzia că nu este clar că inculpatul a avut iniţiativa „oferirii unei seri de neuitat” -aşa cum declară- martorului C dar apare posibilitatea rezonabilă că acesta şi soţia sa să cunoască cel puţin la momentul primirii compoziţia prăjiturilor prin referirea la Olanda”, se arată în documentele instanţei de judecată.