Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ACUZAŢII GRAVE: Angajaţi MUTILAŢI la o firmă din DRĂGĂŞANI!

Acuzaţii grave la adresa conducerii unei societăţi comerciale din Drăgăşani. Pe adresa electronică a ziarului nostru, am primit scrisoarea unui angajat al firmei SC Ganne Atcp SA, societate ce se ocupă cu fabricarea produselor din cauciuc.

Salariatul respectiv, căruia îi vom păstra anonimatul din motive lesne de înţeles, susţine că la societatea respectivă se lucrează în condiţii extrem de grele, fără echipamente speciale de protecţia muncii, iar angajaţii sunt mutaţi de la o secţie la alta deşi nu sunt specializaţi în domeniu.

Din această cauză, omul mărturiseşte că unul dintre colegii săi a fost mutilat în fabrică, el rămânând fără degetele de la o mână, iar alţii au avut nevoie de concedii medicale din cauza problemelor medicale cu care s-au ales.

Redăm scrisoarea în integralitate, cu menţiunea că aşteptăm eventuale reacţii ale firmei SC Ganne Atcp SA, dar şi lămuriri din partea ITM Vâlcea cu privire la cele sesizate de angajatul societăţii.

„Subsemnatul, B.L., domiciliat în Drăgășani, angajat al firmei SC GANNE ATCP, CUI: RO12874446, înregistrată la Registrul Comerțului: J38/101/2000, Drăgașani, Str. Tudor Vladimirescu, nr. 776, Judeţul Vâlcea. Conform fișei de post atașată contractului individual de muncă, activitatea mea se desfășoară la secția poliuretan. Nu sunt respectate drepturile angajaților la această secție, deoarece lucrăm în mediu toxic și nu primim nici un spor de toxicitate (vapori de clorură de metil, polimeri, silicon, ulei siliconic). A fost adus utilaj nou de turnare a poliuretanului, nefiind făcută nicio verificare a noxelor ulterior. Rog să fie verificate noxele conform legislație în vigoare și să se ia măsuri, angajații secției dorind remunerarea sporului de toxicitate cuvenit pe ultimii 2 ani.

Suntem supuși unui stres continuu, fiind obligați să lucrăm în aceste condiții. Dacă nu acceptăm, suntem amenințati de șeful secție poliuretan, Uță Daniel, că vom fi dați afară. Au contractat credite europene de dezvoltare, anul acesta ,iar în acest moment lipsesc comenzile, muncitorii fiind obligați să lucreze la alte secții fără să li se schimbe fișa de post şi fără un instructaj necesar. Conform legii 319/2006 nu este respectată securitatea și sănătatea în muncă, fiind obligați să ridicăm piese de 100 de kg manual când suntem mutați la alte secții (ca urmare, eu împreună cu colegul meu, G.V., am necesitat 7, respectiv 10 zile de concediu medical, probleme lombare).

În prezent, ca urmare a nerespectării protecției muncii, în data de 26. 06. 2015 a avut loc un alt accident grav la secția calandru, un muncitor pierzându-și degetele. Muncitorii sunt terorizați să nu vorbească nimic și să nu își ceară drepturile pentru că vor suferi ulterior, fiind şantajați de șefii de secții. Solicit să se ia măsurile care se impun în această situație și să fiu anunțat de soluția găsită în acest caz” – se arată în scrisoarea angajatului firmei SC Ganne Atcp SA.