Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

14.000 de kilograme de piatră de terasament al căilor ferate au fost sustrase de patru bărbaţi

Patru bărbaţi s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat şi distrugere după ce ei au cărat cu căruţele nu mai puţin de 14.000 de kilograme de piatră de terasament al căilor ferate. Piatra fusese furată de la terasamentul magistralei CF 800, Bucureşti – Constanţa, din zona staţiei Fundulea, iar ulterior vândută unor societăţi comerciale din judeţul Călăraşi.

Astfel că, vineri, 11 decembrie 2015, oliţiştii Serviciului Regional de Poliţie Transporturi Călăraşi şi cei din cadrul Poliţiei Oraşului Fundulea descins la locuinţele suspecţilor din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi, dar şi la sediile societăţilor comerciale care au cumpărat piatra.

„În urma percheziţiilor, la sediul unei societăţi comerciale, poliţiştii au identificat aproximativ 7.200 kg. de piatră de terasament al căilor ferate, care fusese folosită pentru pavarea terenului societăţii.

De asemenea, la sediul unei alte societăţi comerciale, a fost identificate aproximativ 6.600 kg. de piatră de terasament al căilor ferate, cu care se pavase terenul societăţii.

Din cercetări a reieşit că, în cursul lunii decembrie a.c., 4 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani, toţi din oraşul Fundulea, judeţul Călăraşi, ar fi sustras piatra de la terasamentul magistralei CF 800, Bucureşti – Constanţa, din zona staţiei Fundulea.

Pe numele celor 4 bărbaţi au fost întocmite dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de furt şi distrugerea sau semnalizarea falsă. Piatra a fost lăsată în custodia societăţilor comerciale, urmând a fi predate societăţii de transport feroviar” – se arată în comunicatul de presă al Poliţiei Române.