Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

13 infractori informatici, trimiși în judecată de DIICOT VÂLCEA

DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea a finalizat vineri, 30 septembrie 2016, ancheta și a trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat 13 tineri acuzați de infracțiuni informatice. Procurorii DIICOT au demarat cercetările, acuzându-i pe tineri de comiterea de infracţiuni informatice şi spălare de bani.

Potrivit anchetatorilor prejudiciul se ridică la peste 1 milion de euro, iar faptele au fost săvârșite în perioada 2014 – 2015. Modul de operare al grupului era următorul: se postau anunțuri de vânzare a unor utilaje agricole pe mai multe site-uri de specialialitate, iar banii erau încasați în conturi de POlonia. Evident că utilajele nu ajungeau niciodată la cumpărători, în acest fel fiind păcăliți peste 65 de oameni din Germania, Spania și Austria.

Din cei 13 inculpați trimiși în fața judecătorilor, 4 sunt din Vâlcea, iar dosarul se va judeca la Tribunalul Vâlcea.

Iată care sunt tinerii trimiși în judecată: Munteanu Ilie Cristian, Giura Florin, Anghel Vasile Sabin, Heroaica Nicuşor Ionuţ, Ciocan Eugen, Boboc Cătălin, Onicel Dumitru Narcis, Amzoiu Dumitru Claudiu, Mătuşoiu George Ionuţ, Pătru Alexandru Raul, Cladoveanu George Marius, Bujgoi Marius, Giura Gabriel Bogdan.