Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

124 de vinovați din USL pentru moartea copilului sfâșiat

IPOCRIZIE. Puțini își amintesc despre eliminarea din lege, pe motiv de neconstituționalitate, a articolelor care permiteau eutanasierea maidanezilor, în mai multe situații, între care și aceea în care se constata că animalul fără stăpân este agresiv/periculos sau nu este adoptat în termen de 30 de zile (nu 7) de la data cazării sale în adăpostul canin. Proiectul de modificare a Legii 9 „Marinescu” , prin care era completată OUG 155 din 2001, privind gestionarea câinilor fără stăpân, a fost inițiat de cinci senatori PDL în 2009, aceștia motivând că au luat decizia de a propune un astfel de proiect „în urma numeroaselor evenimente, unele de o cruzime ie șită din comun, în care oamenii, printre care și copii, au fost sfâ șiați de maidanezi” . Articolele invocate au fost însă declarate neconstituționale, deci inaplicabile, prin Decizia nr. 1 din 11 ianuarie 2012 a CCR, la sesizarea a 70 de deputați PSD și a 54 de deputați PNL. 124 de deputați au sesizat de constituționalitate legea amintită, obținând o victorie împotriva viitoarelor victime ale maidanezilor.

 ROMEO POPESCU

romeo.popescu@voceavalcii.ro

Iată lista completă a victorioșilor semnatari ai sesizării: Cristian Mihai Adomniței, Marin Almăjanu, Teodor Atanasiu, Dan Bordeianu, Octavian Bot, Viorel-Vasile Buda, Daniel-Stamate Budurescu, Cristian Buican (PNL Vâlcea), Mihaiță Calimente, Mircea Vasile Cazan, Mariana Câmpeanu, Daniel Chițoiu, Tudor-Alexandru Chiuariu, Liviu-Bogdan Ciucă, Horia Cristian, Ciprian Minodor Dobre, Paul Victor Dobre, Mihai-Aurel Donțu, Gheorghe Dragomir, George Ionuț Dumitrică, Relu Fenechiu, Damian Florea, Grațiela Leocadia Gavrilescu, Andrei Dominic Gerea, Alina- Ștefania Gorghiu, Florentin Gust Balosin, Titi Holban, Pavel Horj, Nicolae Jolta, Mihai Lupu, Dan- Ștefan Motreanu, Gheorghe-Eugen Nicolăescu, Ludovic Orban, Viorel Palasca, Ionel Palar, Cornel Pieptea, Gabriel Plaiașu, Cristina-Ancuța Pocora, Virgil Pop, Octavian-Marius Popa, Călin Constantin Anton Popescu-Tăriceanu, Călin Potor, Ana Adriana Săftoiu, Nini Săpunaru, Adrian George Scutaru, Ionuț-Marian Stroe, Radu Stroe, Gigel-Sorinel Știrbu, Gheorghe-Mirel Taloș, Adriana Diana Tușa, Radu Bogdan Timpău, Ioan Tintean, Florin Turcanu, Horea-Dorin Uioreanu, Mihai Alexandru Voicu, Gheorghe Ana, Gheorghe Antochi, Nicolae Bănicioiu, Eugen Bejinariu, Vasile Bleotu (PSD Vâlcea), Dumitru Boabeș, Doina Burcău, Ion Călin, Dumitru Chiriță, Ioan Cindrea, Gheorghe Ciocan, Eugeniu Radu Coclici, Dorel Covaci, Victor Cristea, Ioan Damian, Andrei Dolineaschi, Sonia-Maria Drăghici, Cristian-Sorin Dumitrescu, Ion Dumitru, Mircea Dusa, Marian Ghiveciu, Horia Grama, Viorel Hrebenciuc, Iulian Iancu, Florin Iordache, Cornel Etu, Florina Ruxandra Jipa, Silvestru-Mircea Lup, Costică Macaleti, Iulian Claudiu Manda, Manuela Mitrea, Vasile Mocanu, Ion Mocioalcă, Carmen Ileana Moldovan, Emil Radu Moldovan, Rodica Nassar, Adrian Năstase, Marian Neacșu, Cătălin-Ioan Nechifor, Dan Nica, Nicolae-Ciprian Nica, Laurențiu Nistor, Constantin Niță, Iuliu Nosa, Tudor Pantiru, Florin-Costin Pâslaru, Petre Petrescu, Victor-Viorel Ponta, Georgian Pop, Florian Popa, Vasile Popeanga, Dan-Mircea Popescu, Neculai Rățoi, Cristian Rizea, Sorin Ioan Roman, Lucreția Rosea, Victor Socaciu, Ioan Stan, Ion Stan, Nicolae Stan, Anghel Stanciu, Sorin Constantin Stragea, Viorel Ștefan, Florin-Cristian Tătaru, Horia Teodorescu, Mihai Tudose, Aurelia Vasile, Gabriel Petru Vlase, Aurel Vlădoiu (PSD Vâlcea), Mădălin- Ștefan Voicu și Valeriu Ștefan Zgonea. Pentru cine nu are răbdare, îi semnalăm pe cei mai importanți: Victor Ponta, Valeriu Zgonea, Adrian Năstase, Tudor Chiuariu, Relu Fenechiu, Adriana Săftoiu, Viorel Hrebenciuc și Mădălin Voicu. Dintre deputații vâlceni semnatari, îi nominalizăm pe Cristian Buican (PNL), Vasile Bleotu (PSD) și Aurel Vlădoiu (PSD).

Acum, premierului Ponta i se cere să emită o ordonanță de urgență pentru stârpirea câinilor vagabonzi. Dar a pasat răspunderea, după cum îi este felul: „nu eu decid, ci Parlamentul”. Aiurea, știe o țară întreagă că poate decide prin ordonanță de urgență eutanasierea câinilor maidanezi, dar îi este frică de pierderea voturilor. Anul trecut, în 2012, când Victor Ponta a modificat prin ordonanțe de urgență legea referendumului și legea de funcționare a Curții Constituționale, de s-a speriat întreaga Europă, unde era graba? Acum, când a murit un copil nevinovat sfâșiat de câini, a uitat de ordonanțele de urgență? Așteaptă să mai moară un copilaș? Să nu mintă la televizor părinții îndurerați ai lui Ionuț Anghel și o țară întreagă precum că „săptămâna viitoare se dezbate în Parlament legea”, deoarece această lege a fost îngropată de USL de un an jumătate. După ce a căzut guvernul Ungureanu și a venit la putere Guvernul Ponta, majoritatea USL a făcut tot posibilul pentru ca legea să fie îngropată sau să nu mai prevadă eutanasierea câinilor maidanezi. Așa că Victor Ponta trebuie să recunoască în fața părinților lui Ionuț Anghel că a semnat, în 2011, ca Președinte al PSD, un protocol cu ONG-ul condus de Marius Marinescu prin care se angaja să susțină prin lege interzicerea eutanasierii. Citez: „USL va depune în Parlamentul României ( ) o inițiativă legislativă care să impună ( ) interzicerea eutanasierii” . Acum zice că nu va susține o asemenea lege!

Pentru a vedea actuala lor gândire și a știi cum vor vota în Parlament, le-am adresat (telefonic) deputaților de Vâlcea, semnatari ai sesizării la CCR, următoarea întrebare:

Sunteți de acord cu eutanasierea câinilor maidanezi, aflați individual sau în grup pe străzile României?

deputat Cristian Buican: ” Acum voi vota pentru eutanasierea maidanezilor. Anul trecut am votat împotrivă pentru că nu era niciun program național de identificare a câinilor și fără acest program se făcea eutanasierea câinilor degeaba. Acum se va face acest program de identificare a maidanezilor și voi vota pentru. Este o problemă mai complexă pe care nu o înțelege toată lumea ”

deputat Aurel Vlădoiu: „Acea lege a fost aprobată în luna mai a anului 2012 și eu am votat și atunci pentru eutanasiere. O lună și jumătate mi-au ținut ONG-urile poza în Parcul Izvor, ca să fiu batjocorit. Legea spunea foarte clar că maidanezii nerevendicați sau adoptați, în 30 de zile să fie eutanasiați. Eu sunt consecvent și îmi voi menține părerea. Aceasta este cea mai dezbătută lege din Parlamentul României, fiind în dezbatere din anul 2006. Problema a fost că tuturor le-a fost frică să ia o decizie radicală, pentru că s-au gândit tot timpul la voturi și la reacția opiniei publice. Dar acum trebuie să tăiem în carne vie, să lăsăm interesele mărunte deoparte și să luăm decizii pentru viitor” .

deputat Vasile Bleotu: supărat pe presa locală care a semnalat lipsa activității sale politice din colegiul care l-a trimis în Parlament, deputatul PSD nu vrea să mai răspundă la telefon. L-am sunat, la ore diferite, o zi întreagă. Dar, ca răspuns la mini-sondajul nostru, suntem convinși că a votat precum șefii lui, împotriva eutanasierii maidanezilor, că doar nu degeaba are pantalonii rupți în genunchi și a făcut lombosciatică politică.

Concluziile le trageți singuri.