Procurorii DIICOT din Craiova, împreună cu poliţişti de la Crimă Organizată din Craiova, dar şi cu ajutorul poliţiştilor din judeţul Olt au efectuat 10 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Olt, în cadrul unei acţiuni pe linia combaterii traficului de persoane şi a traficului de minori. În urma percheziţiilor, a rezultat punerea în mişcare a acţiunii penală faţă de 12 persoane, care sunt acuzate de constituire a unui grup infracţional organizat, respectiv aderare la un grup infracţional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, proxenetism şi spălare de bani.
Obligate să se prostitueze în Spania, Franţa, Italia şi Germania
Anchetatorii au stabilit că în perioada 2006 – 2014, membrii grupului infracţional organizat, format din peste 20 de persoane, structurat pe mai multe paliere, au racolat de pe raza judeţelor Olt, Dolj şi Teleorman peste 30 de persoane de sex feminin, inclusiv minore, pe care le-au transportat pe teritoriile Spaniei, Franţei, Italiei şi Germaniei, unde le-au obligat să practice prostituţia în diferite cluburi de noapte, în folosul grupului infracţional, sumele de bani rezultate din această activitate (peste 500.000 euro) fiind trimise membrilor grupării prin serviciile Western Union, Money Gram.
Liderul grupării, G.F, stabilea legăturile cu persoane de pe teritoriile Germaniei, Spaniei, Franţei şi Italiei, administratori ai unor cluburi de noapte, unde victimele practicau prostituţia. De asemenea există suspiciuni că o parte a grupării avea ca atribuţii identificarea victimelor, persoane cu o situaţie materială precară, provenite din familii dezorganizate, în scopul determinării acestora la practicarea prostituţiei în ţările unde urmau să fie exploatate. Alţi membri se ocupau de racolarea, transportul şi cazarea victimelor pe teritoriile ţărilor menţionate, de supravegherea acestora precum şi de colectarea sumelor de bani rezultate din activitatea de prostituţie.
Cu banii din prostituţie, cumpărau maşini de lux, terenuri şi clădiri
Sumele de bani obţinute din activitatea infracţională erau folosite pentru achiziţionarea de autoturisme de lux, terenuri şi imobile. Cu ocazia percheziţiilor efectuate au fost ridicate mai multe sume de bani, documente de călătorie şi de transfer bancar. În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului. Procurorii D.I.I.C.O.T au luat măsura preventivă a reţinerii faţă de 5 persoane, urmând a fi solicitată Tribunalului Dolj, arestarea preventivă a acestora. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, şi Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă. Acţiunea a fost realizată cu sprijinul Jandarmeriei Române.
Lasă un comentariu