Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

„Vorbind cu Tine, Doamne!” la Râmnicu Vâlcea

Foto: arhiepiscopiaramnicului.roLa Râmnicu Vâlcea va avea loc sâmbătă, 26 martie 2016, de la ora 18:00, spectacolul Vorbind cu Tine, Doamne! Evenimentul este organizat de Arhiepiscopia Râmnicului şi Compania Teatrală Zona. Din distribuţie fac parte actrița Ana Calciu, psaltul Andrei Stratulat și flautista Andrada Dumitrache. Scenariul este făcut după „Rugăciuni pe malul lacului” de Sfântul Nicolae Velimirovici. Regia acestui spectacol este asigurată de Ana Calciu și Teodora Mareș.

„Acest spectacol ne pune înaintea ochilor inimii noastre o raportare atentă la valorile creștine, o căutare, o vorbire cu Dumnezeu, în care ne vom regăsi fiecare dintre noi în propria căutare a sensului vieții. Spectacolul ne prezintă principalele probleme ale omului, a setei de dumnezeire, a pocăinței și aflării esenței tuturor lucrurilor, a lui EU SUNT.

Personajul principal este o pictoriță de icoane care în procesul creației ne pune în față propriile gânduri și introspecții și care însoțită de ucenicii de atelier în acest parcurs devine un model al spiritualității și talentului creator ce se transformă în talant mărturisitor.

Menționăm că, începând cu anul 2013, Compania Teatrală Zona a realizat și susținut spectacolul ortodox Diaconița Olimpiada, adaptare după scrisorile Sfântului Ioan Gură de Aur către Sfânta Diaconiță Olimpiada, rolul principal avându-l actrița Ana Calciu, în regia d-lui Marian Popescu. Spectacolul s-a jucat atât în București, cât și în alte localități ale țării (Arad, Pitești, Ploiești, Râmnicu-Vâlcea, Câmpina etc.), bucurându-se de o atenție deosebită din partea publicului de toate vârstele” informează site-ul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.