Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Vizitaţi Memorialul Nicolae Bălcescu!”, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Drăgășani

Astăzi, 14 iunie, Memorialul „Nicolae Bălcescu” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din Drăgăşani a organizat acțiunea culturală „Vizitaţi Memorialul Nicolae Bălcescu!”. Conferința de prezentare și pormovare a muzeului și a personalității lui Nicolae Bălcescu este cuprinsă în cadrul programului „Memorialul „Nicolae Bălcescu” în centrul atenţiei”. Evenimentul a avut loc în cadrul instituţiei şcolare drăgăşenene.

Prin acest proiect cultural s-a dorit ca elevii să cunoască personalitatea marelui istoric și revoluționar Nicolae Bălcescu, un om de acţiune care şi-a pus toate însuşirile de care dispunea în slujba idealurilor generației sale. A fost pe rând fruntaş revoluţionar, bărbat de stat în cele câteva luni de izbândă a regimului revoluţionar, un bun diplomat în relaţiile cu politicienii epocii sale. Ideile lui sunt mereu actuale, vii și mobilizatoare.

Viaţa, activitatea şi opera lui reprezintă în ansamblu un exemplu de capacitate, dăruire şi sacrificiu. Puterea sa de muncă este exemplară și mai ales însușirea de a face față eficient unei diversități problematice. Opera sa este vastă, având în vedere plecarea sa prematură la vârsta de numai 33 de ani de viaţă.

Cu ajutorul imaginilor power-point, elevii au putut intra în atmosfera de secol XIX şi au putut afla informaţii inedite despre patronul lor spiritul, într-un mod atractiv-interactiv, astfel încât, să-și dezvolte spiritul civic și mândria de a fi român.