Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vestigii arheologice cu o vechime de peste 12.200 de ani au fost descoperite în Costa Rica

Cele mai vechi vestigii arheologice din America Centrală, de 12.200 de ani, au fost descoperite în estul Costa Ricăi, în timp ce se construia un baraj hidroenergetic.

„Descoperirile sugerează prezența așezărilor umane vechi de 12.200 de ani, ceea ce este susținut și de datarea cu radiocarbon”, a declarat pentru AFP coordonatorul săpăturilor, Luis Hurtado. Cercetarea supravegheată de Comisia Națională de Arheologie a început în anul 2006.

Specialiștii proiectului hidroelectric, care este situat în apropierea unuia dintre cele mai importante râuri ale țării — Reventazon — au localizat 66 de situri arheologice cu obiecte funerare, fundații de locuințe, ustensile pentru gătit și arme de vânătoare.

Obiectele scoase la lumină furnizează informații cu privire la stilul de viață și cultura vechilor locuitori din regiunea de pe versantul atlantic al statului Costa Rica și asupra evoluției acestei culturi de-a lungul mileniilor până la o perioadă apropiată de colonizarea spaniolă, la sfârșitul secolului al XV-lea, a declarat Hurtado.

Potrivit specialistului, obiectele găsite furnizează informații valoroase despre perioadele puțin cunoscute ale istoriei țării, despre practicile de vânători și culegători ale locuitorilor din acele timpuri.