Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Vâlceanca ANDREEA VASILE, partenera lui Panait în filmul „De ce eu?”

Unul dintre cele mai aşteptate filme româneşti de anul acesta, De ce eu? va fi lansat pe în cinematografe pe 27 februarie 2015. Filmul este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, când ancheta un alt procuror, Alexandru Lele.
În seara zilei de 6 februarie, „De ce eu?” a avut prima proiecţie în secţiunea Panorama Special a festivalului de film Berlinala. Sala a fost plină, iar regizorul a dezvăluit, la finalul filmului, că la un moment dat, după plecarea sa din fruntea TVR s-a gândit să facă un film despre ceea ce a păţit, însă când a aflat despre povestea procurorului Cristian Panait a realizat că, spre deosebire de acesta, problemele sale erau „jocuri de copii”.
Însă, în afară de povestea extraordinară şi bazată pe fapte reale, succesul filmului se datorează şi talentului extraordinar al actorilor care joacă în acest film. Rolul principal masculin este interpretat magistral de Emilian Oprea.
Surpriza vine însă de la rolul principal feminin unde o regăsim pe vâlceanca Andreea Vasile. Deşi numele ei în lumea filmului este puţin cunoscut, actriţa în vârstă de 30 de ani a jucat în rol principal în filmul Luna Verde, de Alexa Visarion, şi în scurtmetrajele Vacanţă la mare, de Cristina Groşan – premiat anul trecut la Sarajevo -Blindness, de Florin Piersic Jr., Fata din Transilvania (r. Sabin Dorohoi) sau Călătoria (r. Cristi Negoescu), şi partituri secundare în Sunt o babă comunistă şi Quot Erat Demonstrandum (r. Andrei Gruszniczki).
Andreea Vasile a devenit cunoscut în showbiz în momentul în care a concurat la prima ediţiei a Big Brother, transmis de Prima TV. Apoi, tânăra ce aspira să devină actriţă a apărut în serialul La urgenţă, în show-uri TV la Antena 1, jucând în paralel în teatru, la Nottara, Metropolis sau Godot.