Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: pandurul.ro

Trei vâlceni, premii la Festivalul „Maria Lătăreţu”. Surpriza galei, vâlceanul deţinut la Penitenciarul Târgu Jiu

Foto: pandurul.roCei mai talentați participanți de la Festivalul „Maria Lătărețu ” și-au primit răsplata. Festigalul s-a desfăşurat în perioada 10-12 noiembrie 2015, iar câștigătorii au fost desemnați în ultima seară de gală. Premiile concursului au fost oferite pe două categorii: soliști vocali și soliști instrumentiști. Trofeul Festivalului a ajuns la Olt, la Anișoara Popescu.

La categoria „soliști instrumentiști”, premiile I şi II au fost câştigate de doi vâlceni. Astfel, premiul I a ajuns la Robert Marin Pârcălăbescu, din Vâlcea. Premiul al II-lea la instrumentiști a fost obținut de Elena Cristina Iordan – nai. Locul doi a fost împărţit de vâlceanca noastră cu suceveanul Marian Gogan. Premiul al III-lea la soliști instrumentiști a mers către Lavinius Nikolajevic- Serbia – clarinet. Mențiuni au fost oferite și la această categorie următorilor tineri: Ion Pobirci- vioară, Valentin Precup- Fluier – Argeș, dar și Vlad Blaga- Vioară- Sălaj.

La categoria „soliști vocali”, premiul I a mers către Alexandru Sahlean din Suceava și Daria Gâdea din Maramureș. Premiul al II-lea a fost oferit unei gorjence, Mihaela Daju, nepoata Filofteiei Lăcătușu. Premiul al III-lea a ajuns la Alexandra Iacob din Sălaj și Simona Alexandru din Teleorman. Totodată, au fost oferite și mențiuni următorilor soliști vocali: Ionuț Cocoș-Ialomița, George Mărgineanu – Argeș, dar și Adriana Soreanu din Gorj.

În cadrul festivalului a fost oferit și un premiu special de către nora Mariei Lătărețu, în memoria artistei. Acesta a constat în o icoană și suma de 500 de lei și a mers către Sânziana Oșlobanu din Neamț.

Surpriza galei a fost participarea lui Ionuț Mihail Cobzariu, din Râmnicu Vâlcea. Acesta, în acest moment, își ispășește o pedeapsă privativă de libertate la pușcăria din Târgu Jiu.

Ionuț Mihail Cobzariu a primit o diplomă, trofeu și o icoană trimisă de Mitropolitul Olteniei. Invitația de a participa la festival a fost adresată deținutului de directorul Ansamblului ”Doina Gorjului” care l-a remarcat pe Ionuț Cobzariu la un festival, în această vară. Gheorghe Porumbel și Ianis Gârbaciu, reprezentant al Școlii Populare de Artă din Târgu-Jiu, spun că recitalul ținut de deținut a fost unul cu totul inedit.

La festival au participat 40 de concurenți din țară și străinătate.