Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Sursa foto: Teatrul Municipal Ariel Ramnicu Valcea

Teatrul Municipal Ariel Râmnicu Vâlcea vă invită la Festivalul Național de Teatru pentru Elevi „Scena Talentelor” și la comedia „Piațeta ( Il Campiello)”

Sursa foto: Teatrul Municipal Ariel Ramnicu Valcea

Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, Inspectoratul Şcolar Judeţean Vâlcea, Şcoala Gimnazială „I. Gh. Duca” Râmnicu Vâlcea și Asociaţia „Ab Imo Pectore 4” organizează Festivalul Naţional de Teatru pentru elevi „SCENA TALENTELOR”, ediția a X-a. Evenimentul va avea loc la Cinematograful „Geo Saizescu” (adresa: Bulevardul Tineretului nr. 2A, Râmnicu Vâlcea), în perioada 21-22 aprilie 2018, în următorul interval orar:
• 21 aprilie între orele 9:00-18:00
• 22 aprilie între orele 9:00-15:00.

Festivalul Național de Teatru pentru elevi „SCENA TALENTELOR” este un proiect educaţional care se va realiza printr-o serie de activităţi cultural-artistice, la nivelul unităților de învățământ, dar și la nivelul Palatelor Copiilor, Școlilor Populare de Artă, Centrelor județene de cultură în vederea promovării valorilor culturale, dar și a tinerilor talentați. Festivalul este inclus în Calendarul Activităților Extrașcolare Naţionale, nefinanţate, aprobate de Ministerul Educatiei Naţionale. La ediția a IX-a, desfășurată în anul 2017, au participat un număr de 350 de elevi din 32 școli, reprezentând 11 județe, iar pentru ediția a X-a din 2018 organizatorii își propun ca numărul de elevi participanți să fie mai mare și să atragă mai multe școli din cât mai multe județe ale țării.

Acest proiect face parte din strategia culturală a managementului actual al Teatrului Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, prin stimularea colaborării dintre instituțiile de cultură, publice și private, încurajarea producțiilor teatrale care au la bază principiile multiculturalității, dar și susținerea unei mișcări teatrale studențești și a elevilor prin oferirea sprijinului logistic și chiar financiar.

Deasemenea, pe 22 aprilie 2018, începând cu ora 18:30, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea invită râmnicenii, și nu numai, să descopere prin intermediul spectacolului pentru publicul larg, „PIAȚETA (IL CAMPIELLO)”, adaptare după Carlo GOLDONI, frumusețea teatrului într-o reprezentație ce aduce în prim-plan o comedie savuroasă, ale cărei intrigi pornesc de la o poveste de dragoste, dar care reflectă lăcomia, invidia, gelozia și lupta pentru putere, probleme ale vieții de zi cu zi ce sunt evidențiate dintr-o perspectivă (a)morală.

Regia spectacolului este semnată de Constantin FLORESCU și din distribuție fac parte actorii: Julliet ATTOH, Cătălina SIMA, Camelia CONSTANTIN, Diana GHERASIM, Tatiana SERGHI, Dan CONSTANTIN, Gabriel POPESCU, Alexandru NUȚĂ, Gogu PREDA, Emanuel BIGHE și Iulia VERDEȘ.
Scenografia: Mihai Constantin RANIN
Coregrafia: Andreea DUȚĂ
Muzica: Marina PÎNGULESCU
Prețul biletului „PIAȚETA (IL CAMPIELLO)”: 15 lei

Rezervările se pot face la numerele de telefon 0741.287.911 / 0350.427.500, iar biletele se pot procura de la Cinematograful „Geo Saizescu.”