Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Taberele Naționale de Teatru şi Pictură, un real succes în Călimăneşti

Artişti plastici din toată țara, dar și studenți și aspiranți la actorie s-au reunit şi în acest an, în stațiunea Călimănești, pentru a participa la tradiționalele tabere de pictură și teatru din localitatea vâlceană. Timp de 10 zile, participanții la aceste tabere sunt invitați să se lase inspirați de cadrul natural oferit de Valea Oltului și, sub îndrumarea lui Florin Zamfirescu, să își cultive talentele artistice.

Tabăra de teatru iniţiată de actorul Florin Zamfirescu a ajuns la cea de-a opta ediţie în acest an. Spre bucuria marelui actor, născut în Călimăneşti, numărul oamenilor prezenţi la eveniment a crescut tot mai mult, semn că vâlcenii sunt interesaţi de arta teatrală din România. Participanţii sunt în mare parte absolvenţi de liceu care vor să studieze teatrul, dar şi tineri deja studenţi la această facultate, care vor să le dea un exemplu aspiranţilor şi să le insufle pasiunea pentru această meserie. „Aici sunt acasă şi îmi creşte inima când văd cum înfloreşte acest loc. Aici este un loc de distracţie, un loc unde ei, tinerii, învaţă să ţină în mâna publicul. E foarte greu să faci ceva în faţa unei mulţumi care e în permanentă mişcare şi freamăt.” a declarat actorul Florin Zamfirescu pentru TVR Craiova.

Concomitent cu această Tabără de Teatru s-a deschis şi Tabăra de Artă Vizuală Vlaicu Ionescu, aflată la ediţia a X-a. Pe lângă pictori, anul acesta participanţi sunt şi sculptori şi fotografi care se vor inspira în operele lor de cadrul natural al zonei vâlcene.

„Elevii şcolilor generale din Călimăneşti, au posibilitatea să ia contactul cu studenţii de la teatru, să ia legătura cu profesorii, inclusiv cu maestrul Florin Zamfirescu, ce sunt prezenţi pe parcursul acestor tabare”, a declarat primarul oraşului Călimăneşti, dr. Florinel Costantinescu pentru sursa citată.

Cele două tabere se vor încheia pe data de 29 iulie cu o expoziţie realizată din lucrările plasticienilor prezenţi la tabăra de pictură şi cu o reprezentaţie teatrală pusă în scenă de tinerii aspiranţi de la actorie.