Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Tabără “Cool”turală BoolLand pe Valea Lotrului

Valea Lotrului este considerată de geografi a fi cel mai pitoresc drum turistic din judeţul Vâlcea.

În 1965 autorităţile decid construcţia celei mai complexe amenajări hidroenergetice de pe râurile interioare. Astfel râul Lotru, care izvorăşte din lacul Calcescu, după aproximativ 20 de km este deturnat din albia iniţială. Se construieşte Lacul şi Barajul Vidra, iar din lac, printr-o reţea de conducte subterane, râul Lotru ajunge la hidrocentrala subterană Ciunget. Aici, după ce învârte trei turbine Pelton ajunge tot pe sub pământ în zona Malaia. Dar și aici, după ce trece prin hidrocentrala Malaia și mai parcurge câţiva km până la Brădișor, dispare din nou sub munte. De acolo pe sub munte, printr-o galerie iese în Valea Oltului, mai jos de albia sa iniţială. Astfel, râul care se află în prezent pe teritoriul localităţilor Voineasa şi Brezoi, cu numele de Lotru, este de fapt un rest de râu, format din afluenţii vechi care se varsă în albia iniţială a Lotrului.

Dar desigur că aceasta nu este singura poveste frumoasă şi nici singurul peisaj inedit din zonă. Între 12-19 Iulie împreună cu 40 copii, Asociaţa BookLand va merge pentru a 3-a oară pe Valea Lotrului, în Tabăra „Cool”turală BookLand.

Scopul principal al taberei este acela de a răspândi magia de a învăţa prin distracţie, în mijlocul naturii, transpunând teoria în practică prin intermediul celor mai complexe jocuri. Conceptul Taberei „Cool”turale BookLand este unul inovator.