Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Spectacolul premieră ”Mașinuța cu povești” la Teatrul Anton Pann

Se lucrează intens la Teatrul Anton Pann. În această lună sunt programate două spectacole în premieră. Vorbim despre prima premieră, ”Mașinuța cu povești” spectacol de Valentin Dobrescu după povești scrise de Emil Gîrleanu, eveniment care va avea loc sâmbătă 5 iunie, de la ora 11.30, în Sala Mare a Teatrului Anton Pann și ”Jocul de a măcelul” piesa de teatru scrisă de dramaturgul Eugen Ionesco, un spectacol în premieră care va avea loc la sfârșitul acestei luni.

Pentru că se apropie data de 5 iunie, mai jos vom aduce în atenția dumneavoastră prima premieră- ”Mașinuța cu povești” in regia lui Florin Iftode. ”Mașinuța cu povești”, căutată în toată țara, a fugit din lumea poveștilor și a ajuns la Rm Vâlcea. Detectivul Nino-Nino de la Poliția Poveștilor o găsește la Teatrul Anton Pann și ca drept pedeapsă îi cere povestitorului, conducătorul acestei mașini, să spună timp de un an de zile cele mai frumoase povești copiilor din Vâlcea. Da, un an de zile, un an în care cei mici vor asculta povești pentru că ”Mașinuța cu povești” este un spectacol despre cele patru anotimpuri, un spectacol interactiv, un spectacol cu multă muzică, un spectacol cu actori și păpuși.

Florin Iftode, regizorul acestui spectacol, licențiat în artele spectacolului, a construit în așa fel această piesă încât cei mici să interacționeze cu personajele din poveste. Este pasionat de ceea ce face iar rezultatul muncii sale, de peste 25 de ani, se vede în alcătuirea spectacolelor. Este deținător a numeroase premii printre care amintim doar două: Premiul pentru regie la Festivalul de Teatru de Păpuși ”Gulliver” din Galați și un Premiu de Interpretare la Festivalul Internaţional de păpuşi şi animaţie, Cluj-Napoca. Face echipă cu Gelu Rîșca- scenograf, care s-a remarcat în breasla sa pentru că în anul 2019 a intrat în Cartea Recordurilor după ce a contribuitla construirea decorurilor din spectacolul Vlaicu Vodă, realizate de Teatrul Excelsior din Bucureşti cu ocazia Centenarului.

Distribuția spectacolului este următoarea: Cristi Bulagea- Povestitorul; Doru Perpelea- Polițistul Nino-Nino; Mecanicii poveștii- Viorica Stamate, Marina Măgală, Mioara Dospina și Felicia Ștefan; Muzica- Constantin Panaite; Scenografia- Gelu Rîșca; Regia- Florin Iftode.

Premiera spectacolului ”Mașinuța cu Povești” va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, mai precis sâmbătă 5 iunie, ora 11.30, Sala Mare a Teatrului Anton Pann. Cei care au contribuit la realizarea acestui spectacol vă promit un spectacol eveniment.