Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Soprana vâlceancă, Andreea Soare, pe scena Carnegie Hall din New York, într-un recital dedicat Zilei Naționale a României

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naționale a României, ICR New York organizează un recital de excepție susținut de renumita soprană Andreea Soare, solistă a Operei Naționale din Paris, acompaniată la pian de Yoan Hereau. În program, sunt incluse lieduri și arii românești (compoziții de, printre alții, Brediceanu, Dendrino, Stephănescu), dar și din repertoriul internațional (lucrări de Mozart, Puccini, Liszt).
Așa cum deja a devenit o tradiție în SUA, recitalul organizat de ICR New York de Ziua Națională a României va avea loc la Weill Recital Hall – Carnegie Hall, în 29 noiembrie.

Andreea Soare s-a născut în 4 iulie 1985, în Râmnicu Vâlcea. A absolvit Colegiul „Alexandru Lahovari” în 2004, an în care a intrat pe primul loc la Conservatorul Naţional de canto clasic din Strasbourg, unde a studiat timp de 4 ani, cu prof. Marie Madelaine Koebelé. În paralel, a studiat la zi, la facultatea de muzicologie a Universității Marc Bloch, unde și-a luat și licența.

A fost solista corului Bisericii ortodoxe românești din Strasbourg și solista corului de gospel Ananias.

A fost profesoară de muzică timp de 2 ani la Strasbourg, la clase elementare, și a susținut o mulțime de concerte, cele mai importante fiind la seara de gală a Turului Franței, apoi în piese la Teatrul Național din Strasbourg. A concertat la Consiliul Europei, cu ocazia aderării României la Uniunea Europeană și la Palatul Parlamentului European. A cântat pentru Conferința primarilor și a directorilor de opere din Europa, la Strasbourg.

De-a lungul anilor 2011 şi 2012, evoluează ca solistă sub bagheta lui Guillaume Tourniaire, Paul Agnew, Marc Minkowski, Patrick Cohen-Akénine, Mélanie Thiébaud, Nicolas Chalvin, Catherine Simonpietri și Philippe Cambreling. În 2011, este laureată a concursului internaţional de artă vocală de la Clermont-Ferrand, unde câştigă rolul Donna Elvira,din opera Don Giovanni, de Mozart.
Din octombrie 2011, face parte din Atelierul Liric al Operei Naţionale din Paris.