Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Se vinde Cula Greceanu de la Măldăreşti

Artmark Historical Estate, divizia Artmark specializată în vânzarea monumentelor istorice și de artă, oferă ocazia de a oferta și de a achiziționa clădiri care, cu sute de ani înainte, erau însuflețite de figuri marcante ale istoriei naționale. Portofoliul Artmark Historical Estate cuprinde monumente istorice de valoare naţională și universală, dar şi monumente reprezentative pentru patrimoniul cultural local.

Cea mai renumită reşedinţă neclasată din portofoliul Artmark Historical Estate este Vila de la Predeal a fostului dictator Nicolae Ceauşescu. Clădirea, construită încă din 1927, devine în anii ´50 prima reşedinţă din Predeal a lui Nicolae Ceauşescu, încă de pe vremea când era ministru adjunct al Ministerului Apărării Naţionale şi şef al Direcţiei Superioare Politice a Armatei.

Cea mai veche culă din România, Cula Greceanu de la Măldăreşti-Vâlcea, este şi ea scoasă la licitaţie. „Una dintre cele mai spectaculoase monumente istorice din portofoliul Artmark Historical Estate este Cula Greceanu de la Măldăreşti-Vâlcea, cea mai veche culă din România (casă fortificată în formă de turn, ridicată de boierii olteni ca măsură de apărare împotriva otomanilor). Sub bolți, celebra scriitoare și figură a neobizantismului românesc, Olga Greceanu, urmaşa stăpânilor culei, a pictat în 1936 fresce ale familiei Măldărescu ce înfăţişează întreaga istorie a familiei de boieri. Remarcată pentru autenticitatea sa, cula a fost des folosită în producţiile cinematografice românesti, aici turnându-se filme ca: „Neînfricaţii”, „Drumul Oaselor” şi „Iancu Jianu-Haiducul”. De asemenea, Cula Greceanu este un punct turistic de importanţă naţională” menţionează Artmark Hstorical Estate.

În portofoliul Artmark Historical Estate se mai regăseşte Castelul Teleki din Dumbrăvioara, judeţul Mureş, Castelul Pogany, casa memorială Ion Mihalache, Conacul Niculescu-Bujoiu sau Casa Zottu.

Evenimentul de lansare al noii divizii Artmark va avea loc miercuri, 28 ianuarie, la ora 19.00.