Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Recital extraordinar SERGIU CIOIU, la Râmnicu Vâlcea

Teatrul Municipal ARIEL Râmnicu Vâlcea prezintă luni, 20 noiembrie 2017, începând cu ora 18:00, la Cinema GEO SAIZESCU, recitalul excepțional – “Pe cine numim… EU”.
Un spectacol special, muzical, poetic, tandru si ironic în care teatrul și cântecul împreună fac un excelent divertisment, pentru un public, dornic să vadă o asemenea producție kaleidoscopică, voit minimalistă, în care acompaniamentul va fi asigurat de doi excelenți muzicieni instrumentiști, Lyuben Gordievski – pian, clape, baian și Vlad Crețu – chitare.
După acest one-man-show susținut de SERGIU CIOIU va avea loc o lansare de carte și disc, cu sesiune de autografe.

* * *

După 35 de ani, locuind în Canada, Sergiu Cioiu, cunoscut interpret al cântecului anilor ’60-’70-’80, care a lansat notabile succese ale muzicii uşoare româneşti, precum “Cântecul vântului”, ”Glasul tău”, “Pentru cine?”, “Merci Bécaud”, “Poarta sărutului”, “Masa tăcerii”, “Coloana fără sfârșit”, “Primul loc de pe pământ”, “Venise vremea” și altele asemenea, revine periodic în România, din 2016, când a lansat volumul cu tentă biografică intitulat Nu știm aproapre nimic (Pușa Roth în dialog cu Sergiu Cioiu) și un dublu CD (audiobook) intitulat Sergiu Cioiu în dialog cu dumneavoastră (Editura Ars Longa).

Prezența lui Sergiu Cioiu în spațiul muzical românesc este, astăzi, aproape la fel de vie ca înainte de 1982, când a părăsit România și s-a stabilit în Canada. Feedback-ul acestei prezențe, de asemenea: “Consistența și densitatea prezenței lui Sergiu Cioiu în România mă face să reiau concluzia pe care am formulat-o cu un an în urmă: nu, hotărât lucru, Sergiu Cioiu nu este doar ‘un actor care cântă’, așa cum declară el, cu nejustificată modestie. Și nici doar un muzician care joacă. Este un artist adevărat, cu o vitalitate și o longevitate artistică impresionante. Deviza sa profesională pare a fi: ‘prezentul continuu’.” (Miron Manega, http://www.certitudinea.ro/ articole/muzica/view/sergiu-cioiu-o-diversiune-iubita-de- public).

“Sergiu Cioiu ne-a arătat că artistul a rămas tânăr nu numai cu sufletul, dar şi cu darul pentru acest gen de teatru care presupune apelul bogat şi la poezie şi la proză şi la replica de teatru şi neapărat la muzică şi dans. Acompaniat la chitare de Vlad Creţu şi la clape de Lyuben Gordievski, Sergiu Cioiu ne-a spus versuri mai vechi şi mai noi din poezia română, poveşti teatrale, şi a cântat el însuşi şi… a dansat, cucerind sala cu o surprinzătoare tinereţe actoricească.” (Dinu Săraru, Un concert Sergiu Cioiu, www.adevărul.ro).

Încurajat de noi și buni prieteni, din mai noua generație, Marian Stere și Mircea Nicolau, care au adunat tot repertoriul artistului din anii ’64-’82, și cu sprijinul casei de discuri Eurostar, s-au lansat trei albume discografice, într-o scurtă perioadă de timp. Astfel sunt aduse în prezent cântece de neuitat, unele rare ori sau deloc difuzate, dar încă actuale, care completează discografia artistului:
– Vântule și alte cântece (Sergiu Cioiu cântă Alexandru Mandy), dublu CD cu 23 de cântece compuse de Alexandru Mandy.
– Pe cine numim… EU, dublu CD cu cântece de Dan Stoian pe versurile poetului Marin Sorescu și 40 de recitări din poezia soresciană.
– Cine a găsit tinerețea mea, nou album, cu cântece ale unor cunoscuți compozitori, care se lansează la sfârșitul acestei luni.

Rezervările se pot face la numerele de telefon 0350.427.500 și 0741.287.911, iar biletele se pot procura de la Cinema „Geo Saizescu.”